Büyük Torbalı

­Ja­pon ya­ti­rim­ci Sa­ka­ta: ­Tor­ba­li ca­zi­be mer­ke­zi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­Ja­pon ya­ti­rim­ci Sa­ka­ta: ­Tor­ba­li ca­zi­be mer­ke­zi
1.013 Görüntüleme
22 Mayıs 2013 - 8:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

­DUN­YA­NIN ön­de ge­len en bü­yük seb­ze ve çi­çek to­hum fir­ma­la­rin­dan bi­ri­si olan ve bir­çok ül­ke­de fa­a­li­ye­ti­ni sür­dü­ren Sa­ka­ta Ta­rim Urün­le­ri ve To­hum­cu­luk fir­ma­si­nin 100. Yi­li kut­la­ma­la­ri ön­ce­ki gün Tor­ba­li’­da ger­çek­les­ti­ril­mis­ti. Ege Plan­tek Çi­çek­çi­lik’­te Tür­ki­ye Sa­tis Ofi­si’­ni hiz­me­te açan fir­ma­nin bu özel gü­nü­ne dün­ya­nin dört bir ya­nin­dan üst dü­zey yö­ne­ti­ci­le­ri ka­til­mis­ti. Sa­ka­ta Ta­rim Urün­le­ri’­nin dün­ya­da bas­ka­ni Hi­ros­hi Sa­ka­ta, ga­ze­te­mi­zin özel ola­rak so­ru­la­ri­ni ya­nit­la­di. Sa­ka­ta, ne­den Tor­ba­li’­yi ter­cih et­tik­le­ri­ni, he­def­le­ri­nin ne­ler ol­du­gu­nu, bas­ka ya­ti­rim­la­rin ya­pi­lip ya­pil­ma­ya­ca­gi ko­nu­sun­da bir­çok me­rak edi­len so­ru­ya ce­vap ver­di. Tor­ba­li’­nin çok özel bir böl­ge ol­du­gu­na dik­kat çe­ken Hi­ros­hi Sa­ka­ta, ya­ti­rim yap­mak­tan mut­lu ol­du­gu­nu, ken­tin ta­ri­mi ve el­ve­ris­li top­rak­la­riy­la ya­ti­rim­ci­la­ri cezp et­ti­gi­ni söy­le­di.
­YA­TI­RIM­LAR DE­VAM EDE­CEK
­SA­KA­TA fir­ma­si­nin da­ha ön­ce­ki yil­lar­da Tor­ba­li’­da bu­lu­nan dist­ri­bü­tö­rü­nün bag­lan­ti­la­ri­nin Tor­ba­li’­da ol­du­gu­nu ve onun bag­lan­ti­la­ri­ni, Tor­ba­li’­nin po­tan­si­ye­li­ni kul­lan­mak adi­na bu­ra­ya ya­ti­rim yap­ti­gi­ni söy­le­di. Sa­ka­ta, söz­le­ri­ni söy­le sür­dür­dü: “Sa­ka­ta Tür­ki­ye’­ye uy­gun bir­çok ürü­nü ba­rin­dir­mak­ta. Bu yüz­den sa­de­ce Tor­ba­li’­ya de­gil, An­tal­ya, Ada­na böl­ge­sin­de de ge­nis­le­me­yi dü­sü­nü­yo­ruz. Bü­tün Tür­ki­ye’­de ya­ti­rim­la­ri­miz de­vam ede­cek. Ama Tor­ba­li bi­zim için özel bir böl­ge, ya­ti­rim ya­pil­ma­si için bir­çok ne­den var. Bu yüz­den bu­ra­ya ya­ti­rim yap­mak­tan mut­lu­yuz. Um­du­gu­muz­dan da­ha iyi so­nuç­la­ri ala­ca­gi­miz­dan emi­nim. Sa­ka­ta yüz­yi­la dam­ga­si­ni vur­mak için önü­müz­de­ki on yi­la ilis­kin ye­ni viz­yo­nu­nu söy­le ifa­de et­mek­te­dir: In­san­li­gi bek­le­yen zor­luk­la­ra gö­güs ger­me­ye ha­zi­riz. Ve dün­ya­da­ki re­fa­ha, be­de­ni­mi­zi ve ru­hu­mu­zu bes­le­yen isi­mi­ze duy­du­gu­muz tut­ku ve mü­kem­me­li­yet­çi ya­pi­miz­la kat­ki­da bu­lun­mak is­ti­yo­ruz” de­di.

“­JA­PON­YA VE TUR­KI­YE’­NIN DOST­LU­GU GEÇ­MI­SE DA­YA­NI­YOR”
­TUR­KI­YE ve Ja­pon­ya ara­sin­da­ki or­tak gü­ven çok güç­lü­dür çün­kü di­yen Hi­ros­hi Sa­ka­ta, iki ül­ke­nin ata­la­ri­nin se­vinç ve üzün­tü­le­ri pay­la­sa­rak yüz­yil­lar­dir ge­lis­tir­di­gi bir sey ol­du­gu­nu söy­le­di. Sa­ka­ta, ta­rih­ten alin­ti­lar ya­pa­rak Tür­ki­ye hal­ki­na olan sev­gi­si­ni su se­kil­de di­le ge­tir­di: “1985 yi­lin­da, Iran­I­rak sa­va­si si­ra­sin­da ya­sa­nan bir kriz si­ra­sin­da Tür­ki­ye hü­kü­me­ti­nin Iran’­da­ki Ja­pon mül­te­ci­le­ri kur­tar­ma­ya ka­rar ver­di­gin­de çok duy­gu­lan­di­gi­mi­zi ha­la ha­tir­la­rim. Iki Türk Ha­va Yol­la­ri uça­gi; iki yü­zü as­kin Ja­pon va­tan­da­si Tah­ran’­dan kur­tar­mis­ti. An­cak be­ni da­ha son­ra­sin­da da­ha çok et­ki­le­yen; Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Bas­ba­ka­ni Tur­gut Özal­’in bu ka­ra­ri Ja­pon­ya’­nin 1890 yi­lin­da Tür­ki­ye’­ye yap­ti­gi bir iyi­li­gin kar­si­li­gi­ni öde­mek ma­hi­ye­tin­de ver­mis ol­du­gu­nu ög­ren­mek ol­du. Ja­pon­ya; ya­sa­nan cid­di bir tay­fun­da Ja­pon­ya sa­hil­le­rin­de ha­rap olan Er­tug­rul fir­ka­tey­nin­de­ki Türk ge­mi­ci­le­ri kur­tar­ma­ya ça­lis­mis­tir. Bu fa­ci­a; Tür­ki­ye ve Ja­pon­ya ara­sin­da­ki dost­ça ilis­ki­le­rin güç­lü bir te­me­li­ni olus­tur­mus­tur. Bu yüz­den Ja­pon­ya ve Türk­le­rin dost­luk ilis­ki­le­ri­nin kök­le­ri de­rin­ler­de­dir” di­ye­ konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web