Büyük Torbalı

1100 isletmeyi bekleyen tehlike

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1100 isletmeyi bekleyen tehlike
205 Görüntüleme
21 Kasım 2012 - 7:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gida-Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü “Isletme Kayit Belgesi” almayan gida isletmelerini uyardi. Ilçede 1249 isletmeden 122 tanesinin “Isletme Kayit Belgesi’ bulunuyor.

TORBALI GidaTarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü ‘Isletme Kayit Belgesi’ almayan gida isletmelerini uyardi. Ilçedeki 1249 gida isletmesinden sadece 122’sinin belge aldigina dikkat çeken Tarim Müdürü Kenan Uyar, belgesi olmayan isletmelerin 17 Aralik tarihinden önce müdürlüge basvurmalari gerektigini söyledi. ‘Kayit Belgesi’ ve ‘Gida üretim ve Gida Dagitim’ belgeleri olmayan isletmelere agir yaptirimlar uygulanacagini ifade eden Uyar, “17 Aralik 2011 tarihinden sonra belediyeden ‘Is Yeri Açma Çalistirma Ruhsati’ almissa 1 ay içinde müdürlügümüze basvurup ‘Kayit Belgeleri’ almalari gerekir” dedi.

KIMLER KAYIT BELGESI ALMALI?

GIDATarim ve Hayvancilik Bakanligi’nca hazirlanan Gida Isletmelerinin Kayit ve Onay Islemlerine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. Onay kapsamindaki gida isletmeleri disinda kalan diger isletmeler, bitkisel ürün üreten, isleyen, ambalajlayan ekmek ve ekmek çesitleri üretimi, unlu mamuller üretimi, pasta, börek, hamur ve sütlü tatlilar gibi her türlü pastacilik ürünleri üretimi, bal, polen, ari sütü ve temel petek üretimi ve ambalajlama, bitkisel ve siyah çay isleme, entegre findik, fistik ve benzeri ürünleri isleme, sivi ve kati bitkisel yag üretimi, makarna ve irmik üretimi, hazir yemek, tabldot yemek üretimi, gida satis yeri, toplu tüketim yerleri kayit kapsamina girmektedir. Bu alanlarda faaliyet gösterecek isletmelerin sahiplerinin Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’ne basvurarak isletme kayit belgelerini yaptirmalari gerekmektedir.

BELGE ALMAYANA 1200 LIRA CEZA

17 Aralik 2011 tarihinden önce alanlarin bir an önce basvuru belgelerini yeniletmeleri gerekir.” diyerek isletmeleri uyaran GidaTarim ve Hayvancilik Müdürlügü Kenan Uyar, “ Ilçedeki gida isletmelerini daha önce birçok kez uyardik. Bilgilendirme yaptik. Tüm isletmelere kisa mesaj yoluyla da bildirdik. Magdur olmamalari için belge almayan isletmeleri tekrar uyarmak istiyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz tüm uyarilara ragmen sadece 122 isletme ‘Isletme Kayit Belgesi’ aldi. 5996 Sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu’nun 30. Maddesi geregi tüm gida isletmeleri müdürlügümüze basvurarak ‘Isletme Kayit Belgesi’ almak zorundadir. Aksi takdirde Kanunun 30. Maddesine göre kayit yaptirmayan isyerlerine bin 187 lira idari para cezasi uygulanacaktir. Isletmecilerin magdur olmamalari için müdürlügümüze gelerek müracaatta bulunmalarini bekliyoruz.” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web