Büyük Torbalı

Babasi kurdu, oglu zirveye çikardi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Babasi kurdu, oglu zirveye çikardi
312 Görüntüleme
03 Aralık 2012 - 7:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çaybasi Mahallesi’nde faaliyet gösteren Can Efe Kerestecilik, tam 47 yildir hizmet veriyor. Temelleri Bulgurca’da atilan firma, simdilerde ikinci kusak Yagli tarafindan isletiliyor.

TEMELLERI 44 yil önce atilan Can Efe Kerestecilik, Torbali’da gerçeklestirdigi kaliteli ürün satisiyla sektörün önemli firmalarindan biri haline geldi. Ilçenin en eski kuruluslarindan biri olan Can Efe Kerestecilik, Ibrahim Yagli tarafindan kuruldu. Yaglioglu Kerestecilik, daha sonra isim degistirdi ve bugünkü ismini aldi. Sadece Torbali’ya degil Menderes Havzasi’na da kereste satisi yapan firma, gücüne güç katmaya devam ediyor. Çaybasi Mahallesi’nde bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Can Efe Kerestecilik, insaat sektörüne kereste temin ediyor. 74 yasindaki Ibrahim Yagli, sirketin simdiki patronu oglu Ugur Bey’le birlikte omuz omuza vererek çalisiyor.

BULGURCA’DA KURULDU, ÇAYBASI’NA TASINDI

1968 yilinda ‘Bulgurcali Yagli Dayi’ lakapli Ibrahim Yagli tarafindan Menderes’in Bulgurca köyünde kurulan Yaglioglu Kereste, 7 yil sonra Torbali’ya tasindi. Ilçenin gelisimini de göz önünde bulundurarak yatirimini Torbali’ya kaydiran Yagli, 40 metrekarelik alanda hizmet vermeye basladi. O yillarda ilçede 50’yi askin kerestecinin bulundugunu söyleyen Ibrahim Yagli, birçok isletmenin gelisen teknolojiye yenik düstügünü ifade etti. Teknolojik gelismeleri yakindan takip eden ve sürekli olarak kendini gelistiren firma, yillara meydan okudu. Pazar payini her geçen gün büyüten Yaglioglu Kereste, simdilerde Çaybasi Mahallesi’nde bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. 2005 yilinda isim ve logo degisikligine gidip Can Efe Kerestecilik ismini alan firma, kurumsallasma adina da büyük ve önemli bir adim atti.

“PLYWOOD, KERESTECILERI BITIRDI”

2000 yilindan bu yana sirketin basinda olan Ugur Yagli, teknolojik gelismelerle baba yadigâri firmayi daha da büyütmeyi hedefliyor. Yatagan, Mugla, Nazilli ve Denizli’den yerli, Ukrayna ve Bulgaristan’dan da yabanci olmak üzere çesitli ebatlarda çam keresteleri getirten firma, bunlari isledikten sonra satisa hazir hale getiriyor. Çesitli ebatlardaki muhtelif keresteler 2 ila 6 metre arasinda degisiyor. Firmanin aylik ortalama 50 ila 70 metreküp arasindaki kereste satisi, insaat sektöründeki durgunluk nedeniyle 30 metreküpe kadar düstü. Torbali’nin yani sira Selçuk, Izmir, Buca, Gaziemir ve Tire’deki müteahhitlere de kereste satisi yaptiklarini belirten Ugur Yagli, “Sektör çok kötü bir durumda. Torbali’da ev satilmadigi için sektörde durgunluk var. Bu sikintilar satislarimiza da yansiyor. Bununla birlikte sektöre daha yeni yeni giren plywood çelik kalip ve demir direkler, kerestecileri bitirdi. Bu sikintilari atlatmak için daha çok müsteriye ulasmak istiyoruz ve bu konuda da siki bir çalisma içerisindeyiz” dedi.

“KENTSEL DÖNUSUM SEKTÖRE CAN SUYU OLACAKTIR”

20082009 ve 2010 yillarinda ilçedeki insaat sektörünün çok iyi bir durumda oldugunu, neredeyse her köse basinda bir ev yapildigini ifade eden Ugur Yagli, Kentsel Dönüsüm Projesi’ne de destek verdi. Bu projenin hayata geçirilmesi halinde, kerestecilik sektörünün büyük bir kazanç saglayacagini belirten Yagli, “Kentsel dönüsüm, sektörde büyük bir hareketlilige yol açar. Projenin baslamasini dört gözle bekliyoruz. Dönüsümün baslamasiyla birlikte inaniyorum ki 23 yil önce yasadigimiz yogunlugu tekrar yakalariz” diye konustu.

“AGAÇLARI KUCAGIMIZDA TASIRDIK”

47 yil önce kerestecilige baslayan Ibrahim Yagli, 12 yil önce islerden elini ayagini çekti. Ancak buna ragmen sirkete gitmeyi ihmal etmiyor. Ogluna tam destek veren Yagli, 40 yil önce yasadigi zorluklari anlatti. Bir kamyon dolusu agaç tomrugunu 45 kisinin yarim gün boyunca indirebildigini söyleyen Ibrahim Yagli, “O yillarda bu meslek çok daha zordu. Simdiki gibi otomatik makine yoktu. Agaçlari kucaklayarak kesim bölümüne aliyorduk. Yine burada çesitli aletlerle isleyip kullanima hazir hale getiriyorduk. 40 yil önce günde 1 ila 1,5 metreküp kereste islerken, günümüzde bu rakam 810 metreküpe yükselmis durumda” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web