Büyük Torbalı

Isçinin sagligi patrona emanet

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Isçinin sagligi patrona emanet
187 Görüntüleme
14 Ocak 2013 - 7:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Müteahhitlere 6331 Sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu anlatildi. TTO Meclis Salonu’nda yapilan seminerde Medifema OSGB Sorumlu Müdürü Dr. Levent Çidik, kanunun getirdikleri hakkinda genis bilgi verdi.

TORBALI Ticaret Odasi (TTO) önderliginde geçtigimiz haftalarda sanayici ve is adamlarina 6331 Sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu’nun getirdikleri yönünde genis bilgilendirici seminer düzenlenmisti. Medifema Hastanesi Ortak Saglik Güvenlik Birimi ortakligiyla yürütülen seminer, dün de ilçede faaliyet gösteren müteahhit firmalarina yönelik olarak gerçeklestirildi. Seminere TTO Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, Yönetim Kurulu Baskani Behçet Çinar, Medifema OSGB Sorumlu Müdürü Dr. Levent Çidik, Is Güvenligi Uzmani Atilla Yürümez ve çok sayida isveren katildi. Dr. Levent Çidik, konusmasinda çalisanin is sagligi ve güvenligini saglamakla yükümlü olan isverenin; mesleki riskleri önlemesi, bu konularda egitim verilmesi ve alinan tedbirlere uyulup uyulmamasini kontrol etmekle sorumlu oldugunu belirtti.

DEVRIM NILETIGINDE KANUN
IKI bölüm halinde gerçeklestirilen seminerde 6331 Sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu’nun getirdikleri Torbalili müteahhitlere genis ve ayrintili bir sekilde aktarilirken, Dr. Levent Çidik konusmasinda bu yasanin devrim niteliginde oldugunu, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde devletin Is Güvenligi Yasasi’nin hayata geçirildigini ve her çalisanin bu yasa kapsamina alindigini söyledi. Yasanin hayata geçmeden önce 400 bin çalisani kapsadigini belirten Çidik, yasanin hayata geçmesinden sonra 22 milyon çalisani kapsamaya basladigini, belediyelerden kaymakamliklara kadar her birimde çalisanlarin bu yasa kapsamina girdigini belirtti.

ÇALISANLARIN HAYATI GÖZ ÖNUNDE BULUNDURULMALI
IS yerlerinde is sagligi ve güvenliginin saglanmasi, mevcut saglik ve güvenlik sartlarinin iyilestirilmesi için is veren ve çalisanlarin görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen kanunun; özel sektör kapsaminda bulunan tüm is yerlerini kapsadigini söylen Dr. Levent Çidik, “Kanun kapsaminda çalisanin sagligi ile yakindan ilgilenen Ortak Saglik Güvenlik Birimi’nin (OSGB) her ilde olmasi gerekir. Isveren, yeni yasa kapsamindaki yükümlülükleri hakkinda üzerine düseni yerine getirmeli. Türkiye’de bütün çalisanlar bu kanun kapsamina girmistir. Çalisanin is sagligi ve güvenligini saglamakla yükümlü olan isveren; mesleki risklerin önlenmesi, bu konularda egitim verilmesi ve alinan tedbirlere uyulup uyulmamasini kontrol etmekle sorumludur. Bunun yaninda isveren, çalisma kapsaminda risk degerlendirmesi de yapmak zorundadir. Yine buna ek olarak çalisan kisiye görev verilirken göreve uygun olup olmadigina özen gösterilmeli, çalisanlarin hayati tehlike altina girmemesi saglanmalidir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web