Büyük Torbalı

Pamuga itibarini geri verin

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Pamuga itibarini geri verin
198 Görüntüleme
19 Ocak 2012 - 22:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ekoten Tekstil’in sahibi Sabri Unlütürk, beyaz altinin stratejik ürün ilan edilmesini isteyerek ithalata bagimliligin azaltilmasi için de eylem plani hazirladiklarini ifade etti.
TORBALI’DA yüksek teknolojiye dayali kumas üretimi yapan Ekoten Tekstil firmasi sahibi ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Sabri Unlütürk, ülkede pamuk üretiminin giderek azaldigini, bunun tekstil ve konfeksiyon sektörünü hammaddesiz birakacagini söyledi. Beyaz altina itibarinin iade edilmesi gerektigini ifade eden Unlütürk, 2023’te 72 milyar dolar ihracat hedeflendigini, bunu yakalayabilmek için pamuk üretiminin en az bir milyon tona çikarilmasi gerektigini kaydetti. Unlütürk, bu hedeflere ulasilabilmesi için pamugun stratejik ürün ilan edilmesini istedi.

EYLEM PLANI HAZIRLIYOR

EKONOMI Bakanligi Koordinasyonu’nda Çesme’de düzenlenen ‘Pamuk Arama Konferansi’na katilan ve önceki gün Ege Ihracatçi Birlikleri’nde düzenlenen toplantida konferansla ilgili bilgiler veren Sabri Unlütürk, ithalata bagimliligin azaltilmasi ve Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artirilmasi için eylem plani hazirlandigini açikladi. Türkiye’de pamuk üretiminin giderek azaldigini belirten Unlütürk, “Geçtigimiz yillarda pamuk üretimi 900 bin tondu. Geçen sezon ise 450 bin ton pamuk üretilirken, 750 bin ton ithalat yapildi. Bu yüzden tekstil ve konfeksiyon sektörü, hammadde açisindan disari bagimli hale geldi. Böyle gidilirse sektörün hammaddesiz kalma tehlikesi var. Ureticinin yeniden pamukla baristirilmasi gerekiyor. Bunun için prim miktarinin artirilmasi, tesvik sisteminin devam etmesi büyük önem tasiyor” dedi.

STRATEJIK SEKTÖR OLMALI

TEKSTIL ve konfeksiyonun 2023 yilinda 2.5 milyon ton pamuga ihtiyaci olacagini açiklayan Unlütürk, bu nedenle yerli pamuk üretiminin 1 milyon tonun altina düsmemesi gerektigini vurguladi. Pamugun 30’a yakin sektörle baglantisinin oldugunu dile getiren Unlütürk, “Tekstil ve konfeksiyon sektörünün 2023 hedefi olan 72 milyar dolarlik ihracata ulasmasi için pamuk stratejik sektör olmali. Ekonominin lokomotif gücü olan bir sektörün hammaddede disa bagimli olmasi riskler tasiyor. Bu nedenle beyaz altin olarak tanimlanan pamugun itibari iade edilmeli. Yeni sezon öncesi prim miktarinin açiklanmasini, tek balya sisteminden lisansli depoculuga kadar pamuk üretimini artiracak önlemler alinmasini istiyoruz” diye konustu.

Dünyaya kumas üretiyor

HER yil Istanbul Sanayi Odasi’nin açikladigi ilk 500 büyük sanayi kurulusu içinde yer alan Ekoten Tekstil, Türkiye ve Avrupa’nin en büyük ve prestijli örgü kumas üreticisi ve ihracatçisi olarak Torbali’da faaliyet gösteriyor. M&S, Next, Benetton, Miroglio, Decathlon gibi dünyanin önde gelen markalarinin önemli tedarikçilerinden biri olan Ekoten firmasi, moda için sürekli yeni koleksiyonlar ve kumaslar gelistiriyor. Ayni zamanda teknik tekstiller ve performans kumaslari konusunda sürekli yenilikler yapiyor. Firma Almanya ve Ingiltere’ye özel kumaslar üretti. Marka gruplarini Sun Tekstil adi altinda toplayan firma, modern teknolojiyle seri üretim yapiyor. Sun Tekstil hem Diesel, D&G, Prada, Adidas, Guess, Armani için güncel kumas ve aksesuarla sunuyor hem de perakende sektöründe faaliyet gösteren Marks&Spencer, Next, H&M, Zara için tasarim ve ürün gelistirme sürecini üstleniyor. 1997’de Sun Tekstil, kendi markasini yaratmak üzere yola çikarak yurt içi ve yurt disinda 70 noktada müsterileriyle bulustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web