Büyük Torbalı

Sanayici için en çok kapimizi çalan ilçe: Torbali

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Sanayici için en çok kapimizi çalan ilçe: Torbali
198 Görüntüleme
10 Mayıs 2012 - 7:59
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sanayicinin sorunlarini Ankara’ya iletmek için üç ayda bir toplandiklarini belirten EBSO Baskani, Torbali’nin özellikle imar, elektrik sorunlari için mücadele edeceklerini söyledi. Ender Yorgancilar sanayicilerin sorunlarini dinledi.

EGE Bölgesi Sanayi Odasi Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Uyesi Ender Yorgancilar, Torbali Ticaret Odasi’nin davetlisi olarak geldigi ilçede sanayicilerle bulustu. Metropolis Otel’de gerçeklestirilen toplantida güncel ekonomik durumlar degerlendirildi ve sanayicilerin sorunlari masaya yatirildi. Yazibasi’da sanayicilerin imar sorunlari oldugunu, Yazibasi ve Pancar bölgesindeki elektrik kesintileri, fabrikalarin altyapi ve yol ile kalifiye eleman yetistiren meslek liselerinin sorunlarinin gündeme getirildigi toplantida konusan Yorgancilar, “Sanayicilerin sorunlarini görüsmek için üç ayda bir yaptigimiz toplantilara, Torbali Ticaret Odasi en az 34 öneriyle katiliyor. Bu anlamda sanayicilerin sorunlari için kapimizi en çok çalan ilçelerden biri Torbali” diyerek özellikle elektrik kesintileri ve imar sorunlari için mücadele edecegini söyledi. TTO üyelerinin de hazir bulundugu toplantiya çok sayida sanayici de katildi.

EN BUYUK  SORUN IMAR

TORBALI’NIN sanayi gelisimindeki mazisini anlatan TTO Yönetim Kurulu Baskani Behçet Çinar, bundan 1520 sene önce ilçenin kasaba görünümünde oldugunu söyledi. O yillarda ilçede toprak sanayi üzerine kurulu 45 fabrikasi bulundugunu, 1988 yilinin sonuna dogru sigara fabrikasinin kurulmasiyla sanayinin hareketlendigini belirten Çinar, “Bugün Ticaret Odasi üyelerimizle Izmir’de sanayisinde birinci siradayiz. Bu büyüme ile birlikte ilçede sosyal ve egitim alanlarinda sikintilar yasamaktayiz. Su anda en büyük problemimiz sanayi imari ile ilgili. Torbali’dan 550 milyon dolar ihracat yapiliyor. 14 milyar lira vergi ödeyen bir ilçeyiz. Vergi tahsilâtinda da Türkiye birincisiyiz. Böyle bir ilçenin bazi özel haklara sahip olmasi gerektigini düsünüyoruz” dedi. Çinar, ara elemana ihtiyaç oldugunu belirterek, “Meslek liselerinde durum içler acisi. 50 yillik makineler, araçlar kullaniliyor” diyerek EBSO’yu arkalarinda bir güç olarak gördüklerini, sikinti çektikleri konularda destek beklediklerini söyledi.

STK’LARIN TAKIBIYLE ÇÖZULECEK

EBSO olarak 3 ayda bir ortak Yönetim Kurulu toplantilari gerçeklestirdiklerini ifade eden Ender Yorgancilar, toplantiya en çok öneri getiren odalardan birinin Torbali Ticaret Odasi oldugunu söyledi. Imar sorunlarinin, Büyüksehir Belediyesi ile Tarim Il Müdürlügü arasindaki yazismalarin ve Bakanliklar arasi evraklarin gidip gelmesinden dolayi çözülemedigini ifade eden Yorgancilar, “Maalesef ülkemizde bürokrasi istenilen düzeyde degil. Bu sorunlar sivil toplum kuruluslarinin takibiyle ortadan kalkacak. Biz kanun yapacak konumda degiliz ama aksakliklari, eksiklikleri anlatip çözümünü bulmak için takip etme görevini aldik” dedi.

TORBALI’YA ÖDENEK ISTEYECEK

TOBB, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, ISKUR ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesi’nin katkilariyla Uzmanlasmis Mesleki Egitim Projesi’nin (UMEM) hayata geçirildigini ifade eden Yorgancilar, bu sayede issizligin temel nedeni olan mesleksizligin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Meslek liselerinde kullanilan makine, teçhizat ve eski teknolojilerin yenilenmesi gerektigini kaydeden Yorgancilar, “Biz UMEM kapsaminda Aliaga’da Ticaret Odasina kaynak çikarttik, Ödemis Ticaret Odasi’na da kaynak çikti. Torbali için de önümüzdeki hafta Ankara’da gerçeklestirilecek olan TOBB’un genel kurulunda konuyu gündeme getirecegim” seklinde konustu. Il Milli Egitim Müdürlügü ile imzaladiklari protokol kapsaminda meslek liselerindeki egitmenleri 20 günlük periyotlarla saha egitimine aldiklarini anlatan Yorgancilar, “Hemen herkesin fabrikalarinda son model makineler devreye girdi. Ancak meslek liselerindeki egitmenler ve ögrenciler hala eski model makinelerle egitim görüp mezun oluyorlar. Saha egitimleri sayesinde egitmenler, gelismis teknolojileri ögrencilere aktarabilecek. Mezun olan ögrencilere EBSO üyeleri öncelikli is imkani saglayacak” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web