Büyük Torbalı

Torbali, Dünya’nin marka kenti olabilir

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbali, Dünya’nin marka kenti olabilir
242 Görüntüleme
19 Şubat 2012 - 22:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Geri dönüsüm tesislerine makine üreten By Ram Makine Genel Koordinatörü Serkan Bayram, “Is potansiyeli  büyük bir ilçede yasiyoruz. Herkesin ürettigi projeleri devletin de destegiyle hayata geçirmesi lazim” dedi.

TORBALI’DA kagit, naylon, plastik gibi atiklarin geri dönüsümünü saglayan tesislere balyalama makineleri, tasiyicilar, ayristirma tesislerine otomasyon sistemli ve tam otomatik makineler imal eden By Ram Makine,  bu tür projelerin devlet tarafindan desteklenmesi nedeniyle sektörde hizli yol kat etti. By Ram Makine Genel Koordinatörü Serkan Bayram, 3 yillik isletmesi için ihracat görüsmelerine basladiklarini belirterek, “Torbali is potansiyeli büyük bir yer. Sanayisi, fabrikalariyla Torbali, dünyanin marka kenti olabilir. Bunun için herkesin Torbali’ya sahip çikmasi ve ürettigi projeleri devletin de destegiyle hayata geçirmesi lazim”

AVRUPA’YA KAFA TUTACAK

UÇ yil gibi kisa bir zamanda sektörde önemli bir yer edinen By Ram Makine olarak ihracat görüsmelerinin sürdügünü belirten Serkan Bayram, “Arabistan ve Balkan ülkeleri ile görüsüyoruz” dedi. Hem makine üzerine Avrupa’ya kafa tutabilecek ciddiyette hem de sanayinin kalkinmasi için önemli projeler ürettiklerini belirten Bayram, “Projelerimizden biri de geri dönüsüme damgasini vuracak bir makine. Bununla ilgili KOSGEB ve TUBITAK gibi kurulmuslardan destek almaya çalisacagiz. Geri dönüsüm sektörüne devletin sagladigi büyük destekler, hibe ve tesvikler var. Bunlardan projelerimiz dahilinde yararlanmaya ve isimizi gelistirmeye çalisacagiz” dedi. Torbalida isletmesini büyütmeyi ve ilçeden en az 100 kisiyi bu iste istihdam etmeyi hedefledigini belirten Bayram, bu hedeflerini 2012 yili sonuna kadar gerçeklestirmek istedigini kaydetti.

GERI DÖNUSUMDE ÇOK GERIDEYIZ

GENÇ fikirlerin ortaya çikip projeler üretmesini ve ülkenin kalkinmasi konusunda destek vermesini istedigini belirten Bayram, insanlarin ticarete atilmaktan korkmamasi gerektigini söyledi. Bayram, “Ticaret bir riskse, yasam da bir risktir. Yarina çikacagimizin hiçbir garantisi yok. Insanlarin projelerini en kisa zamanda hayata geçirmeli. Devlet de bu konuda gerekli tesvikleri veriyor” dedi. Torbali’nin geri dönüsüm konusunda çok geride oldugunu belirten genç girisimci, “Ilçeye geri dönüsüm tesisi kurulmasi gibi bir konu gündemde ama olur da yapilmazsa ben bütün gücümü kullanarak böyle bir tesisi Torbali’ya kazandirmak isterim. Torbali is potansiyeli büyük bir yer. Sanayisi, fabrikalariyla Torbali’yi dünyanin marka kenti yapabiliriz” diyerek Torbali’ya herkesin sahip çikmasi gerektigini söyledi.

TTO’NUN TESVIKI ILE BASLADIM

AMBALAJ atiklarinin toplanip geri kazandirilmasi için makine imalati yapan ByRam Makine’nin sahibi Serkan Bayram, sektöre 12 yil önce girdi. Yillarca makine üreten firmalara tedarikçilik yapti. Geri dönüsüm üzerine makine imal eden isletmelerin neredeyse her biriminde çalisan 26 yasindaki Bayram, 2000 yilinda Karsiyaka’dan Torbali’ya geldi. Isin mutfaginda yetisen Bayram, edindigi bilgi ve tecrübeyle 2009 yilinda kendi isini kurdu. “Bize katilin çünkü biz dünyayi dönüstürüyoruz” sloganiyla yola çikan ve sanayide geri dönüsüm tesisleri için 12 kisilik uzman ekibiyle makine imal eden genç girisimci, “Torbali Ticaret Odasi’nin özverisi, KOSGEB Sinerji Odagi’nin çabalari bu ise girmeme en basta vesile olan kurumlardir. Insanlari yeni girisimlere tesvik eden devlet destekleri de çok önemli” dedi. 2012 yilinda markasi için patent alan Bayram, isin mutfaginda yetismenin avantajlarini degerlendirdiklerini belirterek, “Urettigimiz makinelerle ilgili hiçbir sorun yasamiyoruz. Çünkü isin mutfaginda yetistik. Nasil bir makineye ihtiyaç oldugunu, nelerin arizaya neden olabilecegi gibi ayrintilari çok iyi biliyoruz. Müsteri memnuniyetine çok önem veriyoruz” dedi.

Önemli olan bilinçlenmek

KENDILERININ maddi beklentilerinin ön planda olmadigini, asil hedeflerinin geri dönüsüm konusunda insanlarin bilinçlendirilmesi oldugunu belirten Bayram, kagit, plastik, naylon gibi atiklarin ayri toplanmasi ve geri dönüsümünün saglanmasi konusunda vatandaslari bilinçlendirecek egitim seminerlerinin artirilmasi gerektigini söyledi. 1 ton kagit toplamak için 17 agaç kesildigine, bunun ormanlari yok ettigine, bir plastigin dogada kendiliginden yok olmasi için 4 bin yil geçmesi gerektigine vurgu yapan Bayram, “Biz elimizden geldigince çevremizdekileri bilinçlendirmeye çalisiyoruz. Ama yeterli degil. Herkesin elini tasin altina koymasi lazim. Ayristirmaya evden baslamak lazim. Evlere dagitilacak renkli posetlere atiklarin ayri toplanmasi, bu posetlerin de haftanin belli günlerinde toplanmasi gerekiyor. Avrupa ülkelerinde sistem bu sekilde isliyor ama Türkiye bu geri dönüsüm konusunda çok geride” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web