Büyük Torbalı

3000 esere imza atti ama kimsenin haberi yok

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
3000 esere imza atti ama kimsenin haberi yok
258 Görüntüleme
28 Aralık 2010 - 21:59
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Görsel Sanatlar Ögretmeni Sinan Timriç, genç yasta 3000 esere imza atarak önemli bir basari elde etti. Çiçek Pasaji’ndaki mütevazi atölyesinde resim çalismalarini sürdüren Timriç, ilgisizlikten yakindi.

SUBASI Ilkögretim Okulu’nda Görsel Sanatlar Ögretmeni olan Sinan Timriç, çocuklugundan bu yana resim yapiyor. Sanata olan askini ve tutkusunu hiç bir seyle ifade edemeyecegini ifade eden Timriç’in simdiye 3000 üzerinde esere imza atti. Okul saatleri disinda mütevazi bir resim atölyesine meslegi üzerine eserler yapan genç ögretmen, Çiçek Pasaji’ndaki atölyesinin kapilarini gazetemize açti. Timriç, ilçede sanata verilen degerin azligindan ve ilgi eksikliginden yakindi.

ÖGRETMENI KESFETTI SANATA ASIK OLDU

“SANATSIZ kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmustur” sözü ilçemiz için söylenmesi gereken en güzel sözlerden bir tanesi olsa gerek. Tarihi bagrinda barindiran Torbali bunun yani sira bir çok yerel sanatçi ve yetenekli insanlari da barindiriyor. Bu durum o kadar belirgindir ki ilçede bulunan yerel tarihçiler bile sanata asik olan insanlarin hayatlarini yaptigi eserleri belgesellestirerek, kent arsivine sunuyor. Bunlardan bir tanesi Subasi Ilkögretim Okulu’nda Görsel Sanatlar Ögretmeni olarak görev yapan Sinan Timriç. 9 Eylül Universitesi Buca Egitim Fakültesi Resim Is ögretmenligi bölümünü bitiren Timriç, 6 yildir Subasi Ilkögretim Okulu’nda görev yapiyor. Ilkokul yillarindan bu yana defterlerinin arkasina kara kalem resim yapan genç ögretmen, lisede okurken bir ögretmeninin kendisini kesfetmesi ile sanatinin farkina varmis. “Özgüvenimi ögretmenim sayesinde kazandim” diyen Timriç, o günden bu güne kara kalem, portre çizimler, yagli boya portreler, sulu boya resim çalismalari ve akritlik çalismalar yapiyor. Genç ressamin simdiye kadar 3000 üzerinde eseri bulunuyor.

SANAT ILÇENIN HER KARESINDE OLMALI

NEDEN olmasin sözcügü ile hayatinin degistigini ifade eden Sinan Timriç, okuldan arta kalan zamanlarini kendisi gibi ögretmen olan ressam arkadasi Fikret Günes ile birlikte sirin atölyelerinde resim yaparak geçiriyor. Sirin atölyesinin kapisini gazetemize açan Timriç, resim yapmanin kendisi için ekmek su kadar önemli oldugunu söyledi. Egitim verdigi okulda da karma sergiler yapan genç ressam, sanati ögrencilerine asilamak için elinden geleni yapiyor. Ilçenin her yerinde sanatin bir kolu olmasinin gerekli oldugunu ifade eden Sinan Timriç: “Torbali’da maalesef sanata fazla ilgi yok. 5 yildir atölyemiz var ama ziyaret eden bile yok. Ilçenin her yerinde sanatin birçok kolu olmasi gerekli. Sanat sadece resim degildir. Müzik, tiyatro, resim gibi dallarin sergilenebilecegi bir yerin olmasi gerekli” dedi.

SATMAK IÇIN DEGIL ESER BIRAKMAK IÇIN RESIM YAPIYORUM

RESIMLERINI satmak için yapmadigini dile getiren Timriç, hep bir eser birakabilmek için resim yaptigini ifade etti. Resim yaparken yasadiginin farkinda oldugunu hissettigini dile getiren basarili ögretmen Timriç: “Dünyaca ünlü Hollanda’li ressam Vincent Willem Van Gogh’un bile hayati boyunca tek bir eseri satildi. Satmasinin nedeni ise çok zor durumda kalmasindan dolayi satmis. Ben de satmak için degil, varolabilmek, üretmek ve gelecek nesillere bir eser birakmak için yapiyorum” dedi.

SANATI INSANLARIN DAMARLARINA ENJEKTE ETMELIYIZ

TORBALI’DA sanata meyilli ögrencinin çok az oldugunu ifade eden Sinan Timriç: “Ögrencile-rimiz sürekli gözlemliyorum. Di-saridaki ögrencileri sürekli göz-lemliyorum. Sanata meyilli olan çok az ögrenci var. Ögretmen olarak onlarin belli bir kültürü olmasi için elimden gelen tüm çabayi gösteriyorum. Elimden geldigince sanati, sanatçilari ar-astirmaya yönlendiriyorum on-lari. Sanat ile zanaat dilinin farkli oldugunu ögrencilerime ögret-mek için çalisiyorum. Ileride bir sergi açmayi düsünüyorum. Sa-nati insanlarin damarlarina enjek-te etmeliyiz.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web