Büyük Torbalı

MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
258 Görüntüleme
11 Nisan 2016 - 8:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’nın en büyük sorunlarından biri olan ve yıllardır bir çözüme kavuşturulamayan mezarlık sorunu belediye meclisinde çözüme kavuşturuldu. Belediye defin için Çaybaşı ve Yazıbaşı’dan arazi bağışlayacak

TORBALI’DA yaklaşık 5 yıldır devam eden mezarlık sorunu yapılan girişimlere rağmen çözülememişti. 2012 yılında yer yokluğu nedeniyle 71 yıldır kullanılmayan Kız Mezarlığı tekrardan defin işlemine açılmıştı. Kız Mezarlığı’nda da 2 yıl gibi kısa bir sürede yer kalmadı. Bunun üzerine Torbalılılar cenazelerini çevre köylere gömmeye başlamış ancak çevre köylerde bulunan mezarlıkların da kısa sürede dolması nedeniyle mezarlık sorunu gündemden hiç düşmemişti. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında Torbalı’nın mezarlık sorununa çözüm önergeleri gündeme geldi ve önergelerin kabul edilmesi sonucunda mezarlık sorunu şimdilik gündemden kalktı.

MEZARLIK İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E HİBE ARAZİ

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında mülkiyeti Torbalı Belediyesi’ne ait olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından fiilen mezarlık alanı olarak kullanılan Yazıbaşı Mahallesi’nde biri 2 bin 600 metre kare olmak üzere 9 bin 100 metre karelik iki arazi ve Çaybaşı’da 14 bin 100 metre karelik arazilerin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin (s) bendi gereği mezarlık alanı olarak kullanılması üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz tahsis edilmesine karar verdi. Bu sayede çözümü Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilmesi gereken ama yer bulunamadığı için çözülemeyen Torbalı’nın mezarlık alanı sorunu çözüm bulmuş oldu.

ÖNERİLER HAVADA KALDI

Torbalı’da mezarlık sorunu artık vatandaşların isyan etmesine neden olmuştu. Konu ile ilgili olarak bazı çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları da engellere takıldı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, mezarlık sorunu için Büyükşehir Belediyesi’ne bazı önerilerde bulunduklarını ancak uzun süreden beri çözüm için bir çalışma yapılmadığını belirtti. İlçedeki en büyük problemlerin başında gelen defin alanı sorununun çözülmesi için Torbalı Belediyesi’ne ait arsaları bağışlama kararı aldıklarını bunu da meclis toplantısında gündeme getirdiklerini ifade eden Görmez “Mevcut mezarlığın hemen yanı başında 40 bin metrekarelik alanın istimlak edilmesini için protokol ile yetki verilmesini istedik ama ‘Biz yaparız’ dediler ve yetki vermediler. Ölülerimizi gömecek yer kalmadı. Bizde arsa bağışlayıp çözüm bulmak istedik. Yazıbaşı ve Ayrancılar’dan arsa bağışı yaptık. Bu sorunu artık çözdük” diye konuştu.

Sinan TEKDEMİR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web