Büyük Torbalı

Günde 63 gazete alan kahveci

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Günde 63 gazete alan kahveci
335 Görüntüleme
31 Ekim 2010 - 22:17
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gül Kafe’nin diger kahvehanelere göre çok farkli bir özelligi var. Kahvehaneye her gün 63 gazete aliniyor ve günde 600 kisi gazete okumak için kahvehaneye geliyor. Kahvehanenin aylik gazete masrafim ise tam 750 TL

TORBALI Kapali Pazar alaninda faaliyette bulunan Gül Kafe’nin daimi müsterileri, her gün sabah saatlerinde ise gider gibi evden çikip buraya geliyor. Aksam saatlerine kadar kahvehanede oturan daimi müsteriler, çay içip televizyondan haber dinlemeyip, gazete okumayIp ve sohbet etmenin keyfini çikartiyor. Ancak bu kahvehanenin digerlerine göre çok farkli bir özelligi var. Gül Kafe’ye her gün 63 tane gazete aliniyor. Türkiye’de yayin yapan her ulusal gazetenin bulundugu isletme, yerel gazetelere de yer veriyor. Kahvehaneye her gün 600 kisi gazete okumak için geliyor.

BABAMDAN BÖYLE GÖRDUM

KAHVEHANE kültürü Türk insanin günlük yasaminda önemli yer tutar. Her ne kadar günümüzde bu tür mekânlar issizlerin ve emeklilerin ugrak yeri olarak görülse de eskiden kahvehanelerde beyin firtinalari yapilirdi. O dönemlerde bu tür yerler zaman öldürmek için degil karsilikli fikir alisverisi ve kitap okumak için açilmis yerlerdi. 51 yasindaki Semih Gülercan da bu gelenegi sürdüren nadir isletmecilerden bir tanesi. Babasi Hasan Hüseyin’in yaninda kahvecilige baslayan Gülercan, 46 yildir bu meslegi içerisinde. Babasinin yaninda çalistigi dönemde kahvehanede oyun oynanmadigini belirten Semih Gülcercan: “Ben de bu gelenegi sürdürüyorum. Burada oyun oynamak yasak. Insanlar gelip, sohbet ederek gazetelerini okuyor ve televizyonda haber izliyor. Ben babamdan böyle gördüm” dedi.

AYLIK 750 LIRALIK GAZETE ALIYOR

IYI bir okuyucu olan Gülercan, bu özelligini müsterilerine de asilamak istiyor. Bu nedenle her gün 62 farkli gazete alan Semih Gülercan, herkesin okumasini istiyor. Her türlü gazete çesidini isletmesine aldigini belirten Gülercan: “Ben okumayi çok severim. Zaten kahvehanelerin kurulus amaci da budur. Ancak yillar geçtikçe, insanlar kahvehanelerde oyun oynayarak vakit öldürmeye basladi. Ama ben eski gelenegi sürdürmeye devam ediyorum. Aylik gazete masrafim tam 750 TL” seklinde konustu.

EN ÇOK YEREL GAZETELER TERCIH EDILIYOR

OSMANLI Döneminde oldugu gibi insanlarin kültür gelisiminin arttirilmasini hedefledigini söyleyen Gülercan: “Buraya gelen müsterilerimin tamami gazete okumaya gelir. 30 yillik müsterilerim var ve her gün gazete okumak için burayi tercih ediyorlar. Insanlara burada okuma sevgisini asiliyoruz. Okumaktan kimseye zarar gelmez. Okuyan insan hem kendini hem de toplumu gelistirir. Müsterilerim gazete okumak için en az 2 saatlerini burada geçiriyor. Eger hepsini okumaya kalkisirlarsa, bu 6 saatlerini alir. Ancak aldigim gazeteler arasinda en çok ilgiyi yerel gazeteler görüyor. Çünkü insanlar yasadigi sehirde ne olup bittigini ögrenmek istiyor” seklinde sözlerini noktaladi.

UNIVERSITELI KAHVECI

IKTISADI Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olan Semih Gülercan, 1982-1983 yillari arasinda Ticaret Bakan-ligi’nda Ticaret ve Isletme Uzmani olarak görev yapti. Ancak yaptigi isi pek sevmeyen Gülercan, 1 yillik ara-dan sonra yeniden esnafliga dönüs yapti. Hizli okuma teknigini çok iyi bilen Gülercan, günde bir yada iki kitap okuyor. Günlük 16 kilo gazete aldigini belirten kültürlü kahveci: “Aylik 500 kilo gazete burada topla-niyor. Ben de bunlari satarak tekrar degerlendiriyorum. Bazen de okul ve ögrencilerin talepleri dogrultusunda ücretsiz olarak veriyorum” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web