KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleri ve katkıları yanında, Sabancı Vakfı’nın destek verdiği Metropolis Antik Kenti’nde yeni sezon kazı çalışmaları başladı.
22 Haziran 2019 - 0:17 'de eklendi ve 363 kez görüntülendi. A+A-
Yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden bilim adamlarının katıldığı uluslararası arkeoloji projesinin alan çalışmaları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek başkanlığında yürütülecek. Torbalı’ya bağlı Yeniköy ve Özbey mahalleleri arasında yer alan Metropolis’te bu yıl, “Zeus Krezimos” olarak anılan kült alanındaki kazı çalışmalarına devam edilecek. Kutsal alanın bulunduğu teras ve devamındaki alana odaklanacak kazı çalışmalarıyla Metropolis’teki dini yaşamı anlamaya katkı sağlayacak buluntuların elde edilmesi hedefleniyor.
YENİ KEŞİFLER
Daha önce yapılan kazılarda Helen mitolojisinin “baş tanrısı Zeus’un” dünyada ilk kez Metropolis’te “Krezimos” sıfatıyla anıldığı ve Krezimos’un “bereket ve bolluk getiren koruyucu Zeus” anlamına geldiği belirlenmişti. Metropolis Antik Kenti Çevresi Yüzey Araştırmaları çalışması kapsamında da antik çağda Metropolis ve çevresindeki ticaret yolları, savunma ve iletişim ağının ortaya çıkarılması ile kent çevresindeki mağaraların araştırılması hedefleniyor.
Torbalı Belediyesi Belediye Hizmet Binası, Pazaryeri ve Otop...
Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki motorize ekip sa...
Ertuğrul Mahallesi’nde Pazar gecesi akıllara durgunluk veren...
Torbalı Karakızlar mahallesinde akılla durgunluk veren bir ...
Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan su deposunda meydana gelen pa...
Geçtiğimiz dönem altın dönemini yaşayan pırasanın bu yıl ihr...
Torbalı Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde ilginç bir hırsızl...
Torbalı’da, rayların üzerinden karşı tarafa geçmek isterken ...
Yüzlerce farklı bitkinin yetiştirildiği Torbalı Orman Fidanl...
Torbalı İlçe Müftülüğü gelen talep doğrultusunda Gençlerle C...