Büyük Torbalı

‘Enerjide tarihi yatırım rekoru kırıyoruz’

Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Yılsonu itibariyle 8 bin 222 MW kurulu güç ve 2 bin 774 adet tesisle birlikte ülkemizin tarihindeki en büyük yıl/yatırımını gerçekleştirmiş olacağız. Toplam üretim tesisi yatırım büyüklüğü yaklaşık 9 milyar dolar değerindeki bu kapasite, tarihimizde bir Türkiye rekoru” dedi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
‘Enerjide tarihi yatırım rekoru kırıyoruz’
118 Görüntüleme
22 Kasım 2017 - 10:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 2017 yılı elektrik yatırımları toplu açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Rahatsız olsanız da nükleer enerjiyi yapacağız. Çok daha enerjik olacağız” mesajı verdi.

EN UCUZ ELEKTRİK TÜRKİYE’DE

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, törende yaptığı konuşmada, “Bugün itibari ile toplamda 6 bin 90 MW güç büyüklüğünde bin 583 adet tesisi devreye aldık. Yıl sonu itibariyle bu rakam 8 bin 222 MW kurulu güç ve 2 bin 774 adet tesisle birlikte ülkemizin tarihindeki en büyük yıl/yatırımını gerçekleştirmiş olacağız. Toplam üretim tesisi yatırım büyüklüğü yaklaşık 9 milyar dolar değerindeki bu kapasite, tarihimizde bir Türkiye rekoru. Sadece üretim yatırımı yapmıyoruz. İletim ve dağıtımda da kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sağlamak için büyük önem verdiğimiz iletim ve dağıtım altyapısına da 7,7 milyar TL’lik yatırımı da devreye almış oluyoruz. İşte bu tesislerin tamamının devreye alınmasıyla 2017 yılını tam 42 milyar TL’lik rekor bir yatırımla devreye alarak büyük bir mutluluk ve gururu aynı anda yaşadığımı bilmenizi isterim” dedi.
Son 15 yılda enerji sektörüne özelkamu işbirliği ile 100 milyar dolardan fazla yatırım yaptıklarını vurgulayan Enerji Bakanı Albayrak, “2002 yılında 31 bin 846 MW olan kurulu gücümüz, 2017 yılı sonu itibariyle 85 bin 200 MW’ı geçmiş olacak. Bu sene, elektrik üretimindeki yüzde 8’lik artış ile 2011 yılından bu yana en yüksek yıllık artış rakamına ulaşmış oldu.Yatırımları, enerji sektörünü doğrudan etkileyen kurdaki baskıyı da vatandaşlarımıza yansıtmadan hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bugün doğalgazda konutta ve sanayide AB ülkeleri içinde en ucuz sağlayan ülke Türkiye’dir” diye konuştu.

BİZE HARAM GÖSTERMESİNLER

Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sanayide en ucuz elektriği AB ülkeleri arasında Türkiye veriyor. Konutta da ikinci sıradadır. İşte bu rekabetçi ve ucuz enerji politikasının daha başındayız. Allah’ın izniyle bu uygulamaya çalıştığımız bağımlılığı azaltan yerli ve milli politikalarla bu çıtayı daha da aşağıya, daha rekabetçi sanayi ve endüstri, daha refah düzeyi gelişmiş bir toplum ve birey özelinde ileriye taşımaya devam edeceğiz. Tüm bu adımları her gün karşımıza ısıtılıp koyulan “Avrupa kömürden vazgeçiyor”, “Nükleer santrallerini kapatıyor” yalanlarına rağmen dosdoğru atacağız. Avrupa’da kömürden vazgeçmemek için koalisyon görüşmelerinden vazgeçiyor. İnşaat halinde onlarca termik, nükleer santral Avrupa’da, Amerika’da, dünyanın her yerinde devam ederken, kimse kusura bakmasın, kendilerine helal gördükleri şeyleri bize haram olacak şekilde göstermesinler. Biz büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, gerçekçi enerji politikalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

SİBER SALDIRILARA KARŞI YAZILIM ATAĞI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektörünün çok ciddi bir siber saldırı altında olduğunu belirterek, “Ocak ayından bu yana yoğun bir sabotajla karşı karşıya kaldık. Dünyanın birçok yerinden gerçekleştiriliyor. Güvenlik amaçlı yerli bir yazılım üzerinde çalışıyoruz. Offline çalışacak, santrallere müdahale olmaması için” dedi. Bakan Albayrak kömür, nükleer enerji ile ilgili eleştiriler için de “Alice harikalar diyarında” benzetmesi yaptı.
Taş Kömürü Kurumu’nun kapatılacağına iddialarına karşılık da, “TTK bizim gözbebeğimiz kapatılmayacak, işçi atılmayacak” diye konuştu.
Bakan Albayrak, bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlarken, “Yaz saati uygulamasıyla 540- 800 milyon lira tasarruf sağladık. Getirilen eleştirilerin yüzde 80’i olumlu. En önemli eleştirinin geldiği, çocuklarımızla, okul saatleriyle ilgili konuydu. Batı illerindeki okulların başlama saatini bir saat kaydırdık” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web