Büyük Torbalı

Yerin altı, üstü kadar değerli

Ahmetli’deki jeotermal arayışları ilçenin yer altı zenginliklerini bir kez daha gündeme getirdi. Torbalı yer üstü zenginliği kadar yer altı zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Yer altı kaynaklarının zenginliği ile gelecek 50 yılda ülkenin gözdesi olması bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yerin altı, üstü kadar değerli
362 Görüntüleme
07 Aralık 2017 - 11:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI heyecanla Çamlıca’daki jeotermal çalışmalarının bir an önce başlamasını beklerken Ahmetli Köyü ile ilgili de sıcak su umudu doğdu. Ahmetli Jeotermal Kaynak Arama Sahasına ait 4700 hektarlık alanda arama çalışmalarının başlaması için gerekli izinler verildi. Ahmetli köyündeki jeotermal kaynak arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yer altı zenginliğiyle uluslararası kamuoyunda adını duyuran Torbalı, gelecek 50 yılda ülkenin gözdesi olacak. Tarihi kazılar sayesinde kömür madenleri, jeotermaller için sıcak su kaynakları, kireç, kum ve tuğla üretimi için gerekli olan madenlerin keşfedilmesi ilçenin kaderini değiştirecek

SICAK SU, KÖMÜR, TAŞ OCAKLARI…

Torbalı yer üstü zenginliği kadar yer altı zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Dünya markalarının da aralarında bulunduğu 700’den fazla fabrikayı bünyesinde barındırarak, vergi rekortmenliğine adını yazdıran ilçe, tarımda Türkiye’nin en gözde bölgelerinin arasında yer alıyor. Metropolis Antik Kenti’yle gelecek yıllarda kültür turizmine de ev sahipliği yapacak olan ilçenin yer altı zenginlikleri de azımsanmayacak düzeyde. Birçok farklı bölgede yer altından çıkan kaynaklar, ilçenin geleceği için önemli bir rol oynamakta. Tulum ve Çamlıca köylerinde sıcak su rezervi bulunuyor. Öte yandan dağ köylerinde kömür, Uyuz dere mevkiinde kireç, kum, Pamukyazi’da ise tuğla yapımında kullanılan killi toprak bulunuyor.

SICAK SU KALKINDIRACAK

Yer Altı zenginlikleriyle son 5 yıldır gündeme gelen Torbalı, gerek bilim dünyasında gerek uluslararası kamuoyunda sıkça konuşuluyor. Yer üstü zenginlikleriyle adini duyuran ilçe, yer altı zenginliğiyle de, gelecek 50 yılda yatırımların merkezi olacak. Çamlıca Köyü’nde geçtiğimiz yıl bulunan sıcak su dev rezervi yatırımların ilçenin gelişmesini sağlayacak. Çamlıca Köyü’ne jeotermal tesis kurulacak. Kurulacak olan tesiste 300 dönümlük alanda golf sahası, fizik ve rehabilitasyon merkezi, turizm otelcilik ve jeotermal basta olmak üzere İzmir’de ilk sayabilecek birçok hizmet verilecek. Ayni zamanda, geçtiğimiz yıl, İl Özel İdaresi’nin girişimleri ile Tulum’da yapılan etüt çalışmalarında sıcak su rezervine rastlandı. Bölgede, seracılığın gelişmesi bekleniyor.

ÖZBEY’DE TAŞ OCAKLARI, PAMUKYAZI’DA KİL

Farklı sektörlerde adını duyuran Torbalı, bunların yani sıra ‘Kara Elmas’ olarak adlandırılan kömür rezerviyle dikkat çekiyor. Karaot Köyü Kömür Madeni, uzun süre kömür üretimi yapmıştı. Özbey Uyuz dere mevkiinde ise kum ve kireç çıkartılarak inşaat sektörüne ham madde kazanımı sağlanıyor. Ayni zamanda Pamukyazi bölgesinde çıkan kırmızı kil toprak, dev tuğla fabrikalarını yatırıma zorluyor. İlçede üretilen tuğlalar, Türkiye’nin yani sıra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web