Büyük Torbalı

Sürücülere yılbaşı uyarısı

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücülere yılbaşı dolayısıyla alınan önlemlere ve trafik kullarına uymaları uyarısında bulundu. Emniyet yetkilileri, yılbaşı akşamında trafik denetimlerinin artacağını da duyurdu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Sürücülere yılbaşı uyarısı
292 Görüntüleme
30 Aralık 2017 - 10:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

PAZAR gününü Pazartesi’ye bağlayan gece kutlanacak olan yılbaşı nedeniyle Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe genelinde adeta kırmızı alarma geçti. Yılbaşı gecesi için birçok güvenlik önlemi alan emniyet, özellikle trafik konusunda titiz bir çalışma yürütmeyi hedefliyor. İlçe Emniyet Müdürlüğünden, yılbaşı dolayısıyla alınan trafik tedbirlerinin daha etkili uygulanmasının ve vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin, sürücülerin trafik kurallarına uymalarıyla mümkün olacağı uyarısında bulunuldu. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yılbaşı nedeniyle 29 Aralık 2017- 2 Ocak 2018 tarihlerinde ilçe merkezi ve İzmir-Aydın, Torbalı-Bayındır, Torbalı-Kemalpaşa yollarının trafik akışının diğer günlere oranla yoğunlaşacağının değerlendirildiği belirtildi.

EMNİYET ÖNLEMLERİ ALDI
Gerekli trafik tedbirlerinin alındığı, bu tedbirlerin daha etkili uygulanmasının sürücülerin kendilerini ve diğer yol kullanıcılarını mağdur etmemek için trafik kurallarına uymalarıyla mümkün olacağı kaydedilen açıklamada, sürücülerin, yola çıkmadan önce kış koşullarına uygun lastiklerini ve araçlarını kontrol etmeleri, yasal hız limitleri ile yol ve hava şartlarının gerektirdiği hızlarda araç kullanmaları, hava ve yol koşullarını da dikkate alarak öndeki araçları yakından takip etmemeleri gerektiği vurgulandı. Açıklamada, sürücülere ayrıca araç sürerken cep telefonu ile görüşmemeleri, zaruri haller dışında özellikle şehirler arası yollarda ve otoyollarda duraklama veya bekleme yapmamaları, seyahatleri süresince emniyet kemerlerini takmaları, uykusuz veya yorgun olarak trafiğe çıkmamaları uyarısı yapıldı.

ALKOL UYGULAMASI
Emniyet ayrıca yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirler kapsamında, alışveriş ve eğlence merkezlerinin bulunduğu güzergahlarda trafiği düzenleme ve denetim faaliyetlerin de arttırılacağını duyurdu. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem almak amacı ile sabit veya seyir halinde ekipler görevlendirilecek. Denetimler, karayolunda akan trafiği tehlikeye düşürmeden, aydınlatılmış ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda yapılacak. Alınan tüm tedbirlere rağmen kaza meydana gelmesi halinde, ilgili yardım ekiplerinin kaza mahalline hızlı ulaşmalarını sağlamak amacıyla, sürücülerin güzergahları ve kavşakları tıkamaları, taşıt trafiğini bloke etmeleri önlenecek. Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web