Büyük Torbalı

Taviz yok!

Vatandaşın sağlığı ile oynayan işletmelere ağır cezalar uygulanıyor. 2017 yılında 1739 işletmede yapılan kontrollerde ihlali bulunan 131 işyerine 1 Milyon 466 bin 489 TL idari para cezası kesildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Taviz yok!
253 Görüntüleme
12 Ocak 2018 - 11:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayarak kırsal alanda yaşam standardını yükseltmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü, Türkiye ekonomisinin en temel iktisadi faaliyet kollarından birisi olan tarım sektörü, 78 milyonu aşan ülke nüfusu, 40 milyon civarında turist ile 2,5 milyon civarında mültecinin yeterli, kaliteli ve güvenilir gıda ihtiyacına katkı sağlamaya devam ediyor. Son yıllardaki yapısal değişim çalışmaları ve verilen destekler sonucunda ilçede tarım sektörü önemli bir noktaya geldi. Tarım sektörünün GSYH’ya katkısı en yüksek seviyeye çıkarken, bitkisel ve hayvansal üretimde Cumhuriyet tarihinin üretim rekorları da bu dönemde kırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. İlçede geçen yıl gıda başta olmak üzere su ürünleri, bitki sağlığı ve hayvan sağlığı denetimleri istastiki rakamlara da yansıdı. Buna göre, 2017 yılında Torbalı’da bin 739 işletme üzerinde 2 bin 600 adet resmi kontrol gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde ihlali bulunan 131 işyerine 1 Milyon 466 bin 489 TL idari para cezası kesildi.

GIDA DENETİMİ

Gerçekleşen 2 bin 600 kontrolün tamamında Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hareket eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle 2017 yılında ülke genelinde yaygın olan kaçak et satışına Torbalı’da izin vermediği ortaya çıktı. İlçede yapılan denetimlerde onlarca işyeri hakkında kaçak et satışıyla alakalı cezai işlem uygulandığı öğrenilirken, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve su ürünleri alanlarını da boş geçmedi. Bazı baskınlarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürü Hakan Karakaya’nın da olduğu öğrenilirken, denetimlerde etiketi bulunmayan kilolarca kaçak ete el konduğu kaydedildi. Dükkanların hijyenik ortamlara uyup uymadıkları da kontrol edilirken, kusuru bulunan dükkanlara ceza kesildi. İlçe Tarım Müdürü Karakaya, halkın sağlığını birinci derecede ilgilendiren üretim yerleri ve dükkânlara yönelik denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini bildirdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web