Büyük Torbalı

Konut satışında yeni yıla çok hızlı girdik

TÜİK, 2018 yılının Ocak ayındaki satış rakamlarını açıkladı. Geçtiğimiz yılı konut satışında rekor kırarak kapatan Torbalı, yeni yıla da hızlı bir giriş yaptı. İlçede satılan konut sayısı 460’a çıktı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Konut satışında yeni yıla çok hızlı girdik
104 Görüntüleme
26 Şubat 2018 - 13:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ÖDEDİĞİ vergi, sanayi potansiyeli, tarımsal zenginliği ile İzmir’in rekortmen ilçesi olan Torbalı’nın yaklaşık nüfusu 180 bin kişi. Torbalı’nın büyüyen ekonomisi ve gelişen yaşam standartları nedeniyle yoğun bir göç alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının Ocak ayındaki satış rakamlarını açıkladı. Geçtiğimiz yılı konut satışında rekor kırarak kapatan Torbalı, yeni yıla da hızlı bir giriş yaptı. Tüm ekonomik durgunluğa rağmen ilçedeki konut sayısı 460’a çıktı. Geçen senenin aynı döneminde de konut satış rakamı 461’di. 2018 yılı içerisinde konut satış rakamlarının 6500’e ulaşması bekleniyor.

CAZİBESİ ARTIYOR

Türkiye’ye model olabilecek bir ekonomisi olan Torbalı üretim, sanayi, tarım, inşaat ve hizmet sektörünü bir arada götürebilen ekonomisiyle giderek ivme yakalıyor. Türkiye’nin 63 ilinden daha fazla ihracat yapıyor. Tam 26 farklı sektörde ihracat yapan Torbalı, İzmir’in ihracat yükünün önemli bir kısmını karşılıyor. İrili ufaklı 700 sanayi işletmesine ev sahipliği yapan ilçe, ihracatıyla, her sene İzmir’in ihracatının 10’da 1’ini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza atıyor. Philip Morris, Özgörkey, Pizza Pizza, Dr.Oetker, Tat, Tukaş, Agromey gibi güçlü kuruluşların üretim tesislerini kurduğu Torbalı’daki işsizlik oranları, Türkiye genelindeki işsizlik oranına göre neredeyse yarı yarıya. İlçe yoğun iş imkânı, sosyal çevre, gelişen yapısı ve konumu itibariyle büyük ilgi görüyor. Yoğun göçün yaşandığı ilçede nüfus sürekli artıyor.

ULAŞIM BÜYÜK ETKEN

Torbalı’nın yıldızının parlamasında en önemli etkenler olarak; ilçede geçtiğimiz yıllarda seferlere başlayan İZBAN, projenin temeli atıldığı günden bu yana nüfus artışında en büyük etken. Torbalı’da ikamet edip, İzmir’de çalışanlar yarım saat gibi kısa bir sürede işyerlerine ulaşabiliyor. Günlük git-gel trafiğine müsait. Yüzlerce müteahhidin inşa ettiği binlerce lüks daireler, uygun fiyatları, birbirinden farklı özellikleri ile de büyük rağbet görüyor. İlçeye gösterilen yoğun rağbet, özellikle konut satışlarını yukarı seviyede tutuyor. Geçen sene ilçede 6200 civarında konut satışı gerçekleştirilirken, Torbalı bu rakamlarla İzmir’de ilk 4’te yer almayı başardı.

HEP EN ÜST SIRALARDA

Her yıl binlerce konutun inşa edilip satıldığı Torbalı’da, yeni yılın ilk ayındaki satış rakamları da oldukça dikkat çekici. 2017’deki gibi yılın ilk ayında 460 konut satışı gerçekleştirildi. Geçen seneki çizgisini koruyan Torbalı, İzmir ilçeleri arasında yine en üst sıralarda yer aldı. İlçede yapılan orta kaliteli ve lüks konutların fiyatları, Türkiye ve İzmir ortalamalarının oldukça altında. 2017 yılında 6 bin 200 konut satışı gerçekleşmiş. Bölgede iş yapan müteahhit sayısı ise 400 civarında. Satın alınan gayrimenkullerin çoğunluğunu yine İzmirliler almış. İlçe nüfusunun 2023 yılında 250 bini görmesi bekleniyor.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web