Büyük Torbalı

Başsavcı Sin, göreve hızlı başladı!

Türkiye’nin en genç savcıları arasında gösterilen Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı 32 yaşındaki Mehmet Sin, ilçeye yenilik getirmeye hazırlanıyor. İlk olarak adliyede yaşanan savcı açığı için düğmeye basan Başsavcı Sin, şimdi de ağır ceza mahkemelerinin ilçeye gelmesi için kolları sıvadı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Başsavcı Sin, göreve hızlı başladı!
1.896 Görüntüleme
14 Eylül 2018 - 9:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Sever’in İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na atanmasıyla birlikte boşalan Başsavcı koltuğuna atanan Bodrum Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sin, ilçede görevine hızlı başladı. 2007 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ve daha sonra Kahramanmaraş, Ağrı, İzmir ve Muğla’da gibi çeşitli illerde savcılık görevlerini alnının akıyla yerine getiren Başsavcı Sin, ayağının tozuyla Torbalı’ya yenilikleriyle geldi. Torbalı Adliyesi’ndeki güvenlik birimlerini bir bir denetimden geçiren Başsavcı Sin, 4 savcı ve 2 hâkimin geçtiğimiz aylarda çıkan HSYK Kararnamesi ile farklı bölgelere atanmasıyla oluşan savcı ve hakim açığı için de düğmeye bastı.

TORBALI’YI TANIMAYA ÇALIŞIYOR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu’na girişimlerde bulunmaya hazırlanan Başsavcı Sin, gazetemize Torbalı’yı değerlendirdi. İlçeyi daha yeni yeni tanımaya başladığını belirten Başsavcı Sin, Torbalı’yı İzmir’in 30 ilçesi arasında en hareketli ilçe olarak gördüğünü bildirdi. Sanayi, tarım ve ihracat alanlarındaki performansıyla Torbalı’nın  sık sık gündeme geldiğinin altını çizen Başsavcı Sin, asayiş olayları açısından da kolluk kuvvetlerinin çalışmalarının üst düzeyde seyrettiğini aktardı. Merkezde polis, kırsalda da jandarma ekiplerinin suç ve suçlularla mücadele çerçevesinde başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Başsavcı Sin, 800’ü aşkın fabrikanın üretim merkezinin bulunduğu Torbalı’da oluşan iş yükü nedeniyle de yoğun göç yaşandığını dile getirdi.

SAVCI AÇIĞI VAR

Torbalı’nın 81 ilin tamamından da göç almayı başaran bir ilçe olarak görüldüğünü ifade eden Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sin, Adalet Saraylarını yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ve bağımsız savunma konusunda ilkelere bağlı kurumlar olarak niteleyerek, “Bize tebliğ edilen emaneti inşallah en güzel şekilde bizden sonraki arkadaşa teslim etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Devletimizin ve milletimizin bizden beklediği adaleti en güzel şekilde arkadaşlarımızla beraber özverili bir şekilde yerine getireceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, basın mensuplarıyla ve devlet kurumları ile uyumlu bir şekilde çalışacağız. Şuan için adliyemizde tek problem savcı açığı. Malum geçtiğimiz aylarda çıkan Kararname nedeniyle Torbalı’da 4 savcı ve 2 hakim farklı bölgelere atandı. Hal böyle olunca da savcı ve hakim açığı oluştu. Bizler bu açığı kapatmak amacıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na girişimlerde bulunacağız. Kısa sürede oluşan bu açığı da gidermeyi hedefliyoruz.” İfadesinde bulundu.

AĞIR CEZA TORBALI’YA GELEBİLİR

Yaptığı araştırma da gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Torbalı’nın sadece 18 yıl da 100 binin üzerinde nüfus artışı yaşadığı sonucuna vardığını sözlerine ekleyen Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sin, Torbalı’ya ağır ceza mahkemelerinin getirilmesi için de bir dizi çalışma yapılacağını duyurdu. Torbalı’nın fiziki ve coğrafi açıdan elverişli olması nedeniyle ağır ceza mahkemelerinin kurulmasına yönelik sürekli çalışma gerçekleştirildiğini ve gerek yerel gerekse de ulusal basında bu konunun sürekli gündeme geldiğini belirten Başsavcı Sin, “İzmir’de Küçük Menderes Havzası diye nitelenen bölgede 7 ilçe bulunuyor. Torbalı’da bu ilçelerin merkezi olarak görülüyor. Bu çerçevede bölgenin ağır ceza yükünü kaldırabilecek bir hizmet binasına sahip olunan Torbalı’da, bizler de ağır cezayı ilçeye getirmek üzere kısa süre içerisinde çalışma başlatacağız. Adalet Bakanlığı ile bu konuyu görüşerek, değerlendirmenin ve oluşturulan raporların yeniden gözden geçirilmesini talep edeceğiz.” diye konuştu.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web