Büyük Torbalı

Yevmiyeli eğitime talep patlaması

Halk Eğitimi Merkez’iyle İŞKUR Müdürlüğünün açmayı planladığı 5 farklı alanda toplam 100 kursiyer kontenjanlı kurslara yüzlerce başvuru yapıldı. Yoğun talepten dolayı başvuru yapanlar ön mülakata tabi tutulurken mülakatı geçen kursiyerler 30 ay boyunca günlük 30 liralık destek alacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yevmiyeli eğitime talep patlaması
182 Görüntüleme
13 Mart 2019 - 10:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AÇTIĞI kurslarla okul dışında öğrenme imkanı sunarak bireysel gelişim imkanlarını artıran Torbalı Halk Eğitimi Merkezi, Türk Mutfağı, Ön Muhasebe, Web Tasarımı, Çinicilik ve İğne Oyası olmak üzere 5 farklı kurs açacağını duyurdu. İŞKUR’la ortak düzenlenen ve kursiyerlere günlük 30 liralık destek sağlanacak olan ve ilk etapta toplam 100 kişilik kontenjan ayrılan kurslara adeta talep patlaması yaşandı. Kurs açılacağını öğrenen yüzlerce vatandaşın başvuruda bulunması üzerine kurum kursiyerleri belirlemek için ön mülakat yapmak zorunda kaldı.

YÜZLERCE BAŞVURU YAPILDI

500 kişinin başvurduğu 5 farklı kurs için yüzlerce başvuru yapılırken en fazla talebin Ön Muhasebe kursuna olduğu öğrenildi. İŞKUR personeli tarafından yapılan ön mülakatların ardından, mülakatı başarıyla geçen kursiyerlerin isimleri ilan edilecek. 3 ay sürmesi ön görülen kurslarda, kursiyerlere kursa geldikleri her gün için 30 liralık destek sağlanacak. Mülakatları dün başlayan ve bugün de devam edecek olan kurslara yaşanan talebi karşılamak için ilerleyen süreçte yeni kursların da düzenlenmesi beklenirken, mülakata katılan yüzlerce vatandaşın oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

“KURSLAR DEVAM EDECEK”

İş bulma olanağının en yüksek olduğu meslek dallarından açılan kurslarla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan Torbalı Halk Eğitim Müdürü Emine Çobanoğlu mülakatın bugünde devam edeceğini belirterek “Yaptığımız çalışmalar sonucunda en fazla talep gören alanlarda kurs açmaya karar verdik. Kursiyerlere günlük cep harçlığı olarak yol ve yemek masraflarını karşılamaları amacıyla İŞKUR tarafından kursa katıldıkları gün boyunca para ödeniyor. Talepten oldukça memnunuz. İlçede istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web