Büyük Torbalı

Evrakları borçla tamamladı

Mehmet Gül, işe girmek için gerekli olan sağlık raporu gibi evrakları tamamlamak için arkadaşından borç aldı. İşe başladıktan kısa süre sonra fabrikada patlama meydana geldi. 2 mesai arkadaşını kaybeden ve günlerce yoğun bakımda kalan Gül, mucizevi bir şekilde hayata tutunmayı başardı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Evrakları borçla tamamladı
148 Görüntüleme
22 Haziran 2019 - 18:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

GEÇTİĞİMİZ Ocak ayında Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve bakır tozu üretimi yapan fabrikada meydana gelen kazan patlamasında Selçuk Çelebi ve Aziz Yıldız isimli işçiler hayatını kaybederken ağır yaralanan ve günlerce yoğun bakımda kalan Mehmet Gül mucizevi bir şekilde hayata tutunmayı başardı. 2 mesai arkadaşıyla patlayan kazanın hemen yanında bulunan ve patlamanın etkisiyle savrulan Mehmet Gül kaza anını gazetemize anlattı. 8 kaburgası kırılan, bağırsakları ve midesi patlayan, ciğerleri ve böbreği ağır hasar alan Gül’ün yaşamasını doktorlar mucizeye bağlamışlardı. Saatlerce süren ameliyatın ardından günlerce bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda yatan 37 yaşındaki Mehmet Gül, zorlu günleri geride bırakıp taburcu olurken korkunç kazanın psikolojisi üzerinde ağır travma bıraktığını söyledi.

EVRAKLARI BORÇLA TAMAMLADI

Bir süredir işsiz olan Mehmet Gül bir tanıdığı vasıtasıyla Yeniköy-Ahmetli Mahallesi arasında bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bakır tozu imalatı yapan fabrikaya iş başvurusunda bulundu. Fabrikanın işe alım esnasında istediği sağlık raporu gibi evrakları almak için parası olmayan Gül, bir tanıdığından borç para alarak evrakları tamamladığını söyledi. İşe başladıktan sonra çok ağır şartlarda çalıştıklarını ve kazanların çok eskimiş olduğunu kaydeden Gül, “Çalıştığımız kazanlar çok yıpranmıştı. Ben çalışırken sürekli tedirgindim. Ama evrakları borçla aldığım için en azından bir ay çalışmam gerekiyordu. Maaşım yattıktan sonra arkadaşıma borcumu ödeyecektim ve işi bırakacaktım. Çünkü çok sağlıksız şartlarda çalışıyorduk. Ama maaşımı alamadan o korkunç kaza meydana geldi” dedi.

“SAATLERCE SEDYEDE BEKLEDİM”

Patlamanın ardından bilincinin yerinde olduğunu belirten Gül, olay yerine gelen ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi. Ancak hastanelerde yer olmadığı için saatlerce sedyede bekletildiğini iddia eden Mehmet Gül, “Daha sonra beni 9 Eylül Hastanesi’ne sevk ettiler. Bu süreci hatırlıyorum. Bilincim açıktı. Ama 9 Eylül Hastanesi’ne vardıktan sonrasını hatırlamıyorum. Bana uyuyup uyanmak kadar kısa gelen bu süreçte yaklaşık 1 hafta yoğun bakımda bilincim kapalı bir şekilde yatmışım” ifadelerinde bulundu.

“SEVDİKLERİMİ GÖRÜP DOKUNAMIYORDUM”

Mehmet Gül, geçirdiği ağır iş kazasının ardından hızlı iyileşme sürecine doktorlarında şaşırdığını söyledi. Kalın bağırsağının patladığını ve ameliyatla yarım metrelik bir kısmının kesildiğini söyleyen Gül, “8 kaburgam kırılmış. Midem patlamış. Böbrek ve ciğerlerim ağır hasar almış. Buna rağmen çok şükür atlattım. Yoğun bakımdayken gördüğüm rüyaları hatırlıyorum. Kendi yaşamımı sorgulayıp durdum. Sevdiklerimi gördüm ama sanki aramızda cam bir kabin vardı. Bir türlü dokunamıyordum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web