Büyük Torbalı

Çobanlara cezai işlem uygulandı

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı zeytinlik arazide koyunlarını otlatan çobanlara cezai işlem uyguladı. Koyunların zeytin ağaçlarına zarar verdiğini tespit eden ekipler, çobanlara 720 lira para cezası keserek sürüyü araziden çıkarttı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çobanlara cezai işlem uygulandı
202 Görüntüleme
24 Ocak 2020 - 15:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Besicilik yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar son yıllarda yem fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçiriyor. Artan üretim maliyetleriyle mücadele eden besiciler, yem almak yerine hayvanlarını otlatmaya çıkartıyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı da kurallara uymayarak ormanlık ve ağaç dikili arazilerde hayvanlarını otlatan besicilere yönelik devriye uygulamalarını sürdürüyor.
Hasadı biten tarım arazileri besicilerin hayvanlarını otlatmak için getirdiği ilk adres oluyor. Çiftçilerin arazilerini yeni ekim dönemine hazırlamadan yapılan otlatma herhangi bir sorun yaratmıyor. Ancak tarım arazilerinin dışındaki ağaçlık ve ormanlık alanlarda sürüler halinde yapılan otlatmaların cezai müeyyidesi bulunuyor. Merkeze yakın bölgelerde bu tip olaylara rastlanmazken merkeze uzak dağlık kesimlerdeki yerlerde çobanlar ve besiciler bu kuralı zaman zaman ihmal ediyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına bağlı bekçiler geçtiğimiz haftalarda zeytinlik bir arazide koyun sürüsü otlatıldığına yönelik ihbar aldı. Ekip ihbarı değerlendirerek bölgeye geldi. Yapılan incelemede sürünün zeytinlik arazide otlatıldığı tespit edilince çobanlara 720 lira para cezası kesildi.
“GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN İHBAR EDİN”
Çiftçi Malları Koruma Başkanı Özkan Burgaz, konu hakkında yaptığı kısa açıklamada “Ağaçlık ve orman bölgelerinde sürülerin otlatılması yasak. Ne yazık ki bu kural bazen ihlal ediliyor. Ağaçlık bölgelerde otlatılan hayvanların ağaçlara zarar vermesi söz konusu. Geçtiğimiz haftalarda bu konuyla ilgili çobanlara cezai işlem uyguladık. Bekçilerimizin devriye ve kontrolleri devam ediyor. Ağaçlık alanlarda hayvanlarını otlatanları görenler bize ihbar etmelerini önemle rica ediyoruz. Gelen ihbarlarla bu tip suçların önüne tamamen geçeceğiz. Çünkü sürülerin ormanlık alanlara verdiği zararların boyutu büyük oluyor” ifadelerini kullanarak vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web