Büyük Torbalı

Tepki artarak devam ediyor

İzmir-Aydın Karayoluna mıcır dökülmesinin ardından ilçe merkezi ile köy yolları arasında akıllara durgunluk veren fark oluştu. Köy yolları otobanı aratmazken, ilçe merkezinde en fazla kullanılması gereken yol, şantiye yollarından farksız hale geldi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tepki artarak devam ediyor
343 Görüntüleme
09 Ekim 2020 - 14:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’daki cadde ve sokaklardaki yollarda araç geçişi, alt yapı çalışmaları için yapılan kazılar ve zeminden kaynaklanan fiziki sebeplerden dolayı çökme, bozulmalar meydana geliyor. Vatandaşların şikayetleri ya da ilgili kurumların başlattıkları projelerle bozulan yollara yama yapılıyor. Onarımın mümkün olmadığı güzergahlarda ise yollar kazılarak sıfırdan yapılıyor. Bozulma ve kazılardan dolayı sürekli olarak yollarda onarımlar devam ederken, yakın tarihlerde köy yollarına ve ilçenin en işlek yoluna yapılan iki yenileme çalışması arasındaki tutarsızlık dikkat çekti.
SÜRÜCÜLER DURUMA TEPKİLİ
Köylere giden yollardaki asfalt kazılarak bozulmaların onarılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi kilometrelerce sıcak asfalt döktü. Yıllardır sadece yama yapılan yolların çevresi temizletilerek genişletildi. Yapımı biten yollar otobanı aratmazken, kırsal kesimdeki yol sorunun yaklaşık 5 yıllığına çözüldüğü kaydedildi. Köylerde yaşayanlar yolların yenilenmesiyle rahat bir nefes alırken, İzmir-Aydın Karayolu’nda da beklenen yenileme yapıldı. İlçe merkezinden geçerek diğer il ve ilçelere ulaşımın sağlandığı İzmir-Aydın Karayolu’nun bozulmalarının giderilmesi amacıyla karayolları tarafından mıcır döküldü. Mıcır dökülmesiyle yolun yenilenmesinde tercih edilen yöntem tartışmaların odağı haline geldi. İlçe halkı yoldaki çalışmayla yolun eski halinden daha beter olduğunu öne sürerek tepkisini dile getirdi. Araç sürücüleri ve yolun çevresindeki dükkanlarda çalışanlar ve evlerde yaşayanlar tozdan dolayı camlarını açamaz oldu. Mıcır sebebiyle motosiklet sürücülerinin kaza riskinin de arttığı yolla ilgili tartışmalar devam ederken, İzmir-Aydın Karayolu köy yollarından daha kötü oldu. Yol çizgileri de çekilen yolun kenarında biriken mıcırlar kaza riskine karşı temizlendi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web