Büyük Torbalı

Vatandasin yeni gözdesi gram altin

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Vatandasin yeni gözdesi gram altin
194 Görüntüleme
11 Haziran 2010 - 21:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Altin fiyatlarindaki artis vatandasi da farkli arayislara yöneltiyor. Çeyrek altina alternatif olarak piyasaya sürülen ‘gramlik’ altin yogun ilgi görüyor

ALTIN piyasasinin son dönemlerde yükselise geçmesi vatandaslari çare-siz birakiyor. Özellikle evlenecek çiftlere çok zor dönemler yasatan altin piyasasi faizlerin Amerika’da düsük olmasindan dolayi altinda büyük oranda artis sagladi. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte dü-günlerin degismez hediyeleri arasin-da olan altina da ilgi artti. Dügünler-de yakinlarina altin hediye etmek isteyen vatandaslar kuyumcularin kapisini asindiriyor fakat fiyati 1.6,65’e çikan çeyrek altin bütçeleri zorluyor. Çeyrek altin almaya büt-çesi yetmeyenler için piyasada yeri-ni alan gram altin yogun ilgi görü-yor. Altin piyasasi ile ilgili bir de-gerlendirme yapan Torbali Kuyum-cular Dernegi Baskani Osman Kurt: “Vatandaslar ellerinde olan bütün altinlari bozdurmaya kosuyor. Zaten 2 yil önce olani bozdurdular pahali oldugundan altin alamiyor. Artik halkimizin elinde altinda kalmadi. Sürüm olmadigindan dolayi kuyum-cularinda isi durgun. Alim satim olmadigindan piyasa çok durgun” seklinde konustu.

ILGI YOGUN

SU anki piyasada tam altin fiyati 408,89 çeyrek altin 106,65 yarim altin 203,95 cumhuriyet altini 419,89 olurken neredeyse dügünler-de çeyrek takmak hayal olacak. Çeyrek altin yerine artik vatandas-larin gram altin olarak bilinen 1 gramlik altinin ragbet gördügünü dile getiren Kurt: “Yaklasik olarak 2 aydir piyasaya çikan gram altin va-tandaslardan büyük ragbet görüyor. Çeyrek altinin pahali olmasi nedeni ile gram altin büyük ilgi görüyor. Vatandaslar hediyelik alacagi zaman çeyrek altina 106 TL vermek yerine 63 TL’e olan gram altini tercih edi-yor” seklinde konustu.

GELENEKLERIMIZDE VAR

ALTIN fiyatindaki artis ve halkin alim gücünün azalmasi sektörde za-man zaman sikintilara neden oldu-gunu açiklayan Kurt, söyle konustu: Özellikle Anadolu’da altin hediyesi gelenek hale gelmis durumda. Dü-günde, nisanda, ev hediyesi gibi durumlarda halkimiz karsilikli altin hediyesinde bulunurlar. Simdi altin fiyatlari artinca bu gelenekte ciddi sorunlara sebep oldu. Yani ekono-mik sikintilar bas gösterdi. Biz de farkli arayislara girerek çözüm bul-mak istedik” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web