Büyük Torbalı

ADD, Cumhuriyet Balosu düzenledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi dün akşam Çetineller Otel’de Cumhuriyet Balosu düzenledi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ADD, Cumhuriyet Balosu düzenledi
301 Görüntüleme
31 Ekim 2021 - 12:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dün akşam Çetineller Otel’de Cumhuriyet Balosu düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Çok sayıda Torbalılının katıldığı davete Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Memleket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Serhan Kesici ve Memleket Partisi ilçe yöneticileri eşleriyle birlikte katıldı.

BALONUN AÇILIŞ KONUŞMASINI ADD TORBALI ŞUBESİ BAŞKANI ECE YAPTI

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet tarihi boyunca gazi olan ve şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Balosu’nun açılış konuşmasını ADD Torbalı Şubesi Başkanı Emine Ece yaptı. Ece, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü yaptığı yüzlerce görüşmenin ardından topladığı kongrelerde Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti adıyla demokratik bir şekilde örgütleyip meşrulaştırmış ve 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da Büyük millet Meclisi’ni açarak kurumsallaştırmıştır. Vatanın dört bir yanı işgal altında olmasına karşın meclis örgütlenmesini ordu örgütlenmesinden önde tutmuş, milli orduyu mecliste kurmuştur. Milli ordu ile kurtuluşu ve bağımsızlığı, İrfan Ordusu ile de kuruluş ve devrimleri gerçekleştirmiştir. 1928 yılında yazılan Harbiye Marşı’nda ‘kanla, irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti’ sözü de bu   iki ordu gerçeğini ifade etmektedir. Gazi Paşa’nın da ifade ettiği gibi ‘umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz. 1950 yılından bu yana özellikle de 1980 darbesinden bu yana her ne kadar günümüzde aydınlanma devriminin ateşi küllendirilmiş, cumhuriyet heyecanı kaybedilmiş, eğitim laik ve bilimsel temelden koparılmış kısaca cumhuriyetin kazanımları büyük ölçüde yitirilmiş olsa da bizler umut kırmak yerine umudu yeşertmek için el ele, omuz omuza mücadele edecek ve kaybettirilen neyimiz varsa geri kazanacağız. İrfan Ordusu’nun bir ögesi olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin varlığı bunun teminatıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi olarak Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümünde bir araya gelmiş olmanın mutluluğu ve gururunu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.” şeklinde konuştu.

  

İZMİR DEPREMİNİ UNUTMADI

İzmir depreminin birinci, yılına denk gelen baloda depremzedeleri de unutmayan Ece, “Depremde hayatını kaybeden hemşerilere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı. ADD Torbalı Şubesi Başkanı Emine Ece, konuşmasının sonunda, “Balomuzun düzenlenmesi için desteklerini esirgemeyen Torbalı kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Torbalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve emeği geçen ismini sayamadığım tüm kişi ve kurumlara teşekküre diyorum.” dedi.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ ŞARKILAR SÖYLENDİ

Ece’nin açılış konuşmasının ardından öğrenciler Cumhuriyet ile ilgili şiirlerini okudu. Balo ikramları yenilirken sahne alan müzisyenler başta Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılar olmak üzere davetlilerin istekte bulunduğu şarkıları seslendirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. SİNAN TEKDEMİR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web