Büyük Torbalı

Mc Donalds’in tursusunu kurduk

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mc Donalds’in tursusunu kurduk
387 Görüntüleme
04 Temmuz 2010 - 21:36
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 Fersan, tarafindan MC Donalds’a gönderilen tursuluk salataliklar, ilçemizde üretiliyor. 25 çiftçinin organik tarimdan elde ettigi ürünler, dilimlenmis salatalik tursusu olarak MC Donalds’a satiliyor.

TORBALI’DA üretilen salataliklar, Amerika’nin ünlü hamburger sirketi MC Donalds’a gönderiliyor. Kemalpasa’da faaliyet gösteren Fersan A.S. tarafindan tursuluk haline dönüstürülen salataliklar daha sorna Amerika’ya ihraç ediliyor. Dünyadaki bütün MC Donalds subelerine gönderilen bu ürün, Torbali ekonomisine de yilda ortalama 1 milyon TL’lik katki sagliyor. Torbalili üretici Kadir Zeybek’in organizasyonunda gerçeklestirilen bu çalisma kapsaminda toplam 2000 tonluk salatalik her yil Amerika’ya gönderiliyor. 16 yildir sözlesmeli olarak yapilan bu alis-veristen her iki tarafin da memnun oldugunu söyleyen Zeybek, 25 Temmuz tarihine kadar salatalik hasadinin devam edecegini belirtti.

2000 TON SALATALIK GÖNDERILIYOR

SANAYISIYLE, dünya pazarina yaptigi ihracatlarla adindan sikça söz ettiren Torbali, tarim alaninda da dünyaya açiliyor. Sanayiciligin yaygin oldugu kadar tarimsal üretiminde fazla oldugu ilçede yetistirilen salataliklar dünyadaki milyonlarca kisi tarafindan tursu olarak tüketiliyor. Fersan, tarafindan MC Donalds’a gönderilen tursuluk salataliklar, ilçemizde üretiliyor. Ilçedeki 25 çiftçiyle, 4000 dekarlik bir alanda sözlesmeli olarak gerçeklestirilen organik tarimdan elde edilen ürünler, dilimlenmis salatalik tursusu olarak MC Donalds’a satiliyor. Uretim esnasidna Ege Universitesi’nden profesör Nafiz Delen’in sik sik gelerek çesitli kontrollerde bulundugunu söyleyen Kadir Zeybek: “Salataliklar tamamen kontrollü bir sekilde yetistiriliyor. 16 Haziran’da baslayan hasat, 25 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu süre zarfinda 2000 ton salataligi Fersan’a gönderecegiz” seklinde konustu.

EKONOMIYE 1 MILYON TL KATKI SAGLIYOR

16 yildir bu üretim sekliyle MC Donalds’in dilimlenmis salatalik tursusu ihtiyacini karsiladiklarini söyleyen Kadir Zeybek: “Torbali merkez ve Kaplancik Köyü’nde yetistirilen salataliklar ilk olarak bizim kontrolümüzde tek tek elden geçiyor. Daha sonra Fersan’a gönderiyoruz. Burada islenen salataliklar, dünyanin en büyük hamburger sirketi MC Donalds’a gönderiliyor. Buradan da dünyadaki bütün hamburger severlere ulasiyor. Bu salatalik cinsi sera salataligindan bile daha pahali. Kilosu 30 kurus olan bu salatalik, üreticiyi memnun ediyor. Haftalik ödemelerle üreticiyi zor durumda birakmiyoruz. Günde ortalama 15 tonluk ürün gönderiyoruz. Ilçe ekonomisine 1 milyon TL gibi büyük bir katki sagladigi gibi, ayrica 2 ay boyunca 20 kisiye de istihdam sagliyor” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web