Büyük Torbalı

Yeralti sularina çöp karisacak!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yeralti sularina çöp karisacak!
184 Görüntüleme
23 Temmuz 2010 - 21:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 Taskesik’e kurulacak çöp deponi alaninin bugüne kadar gündeme getirilen zararlarinindisinda yer alti sularina verecegi zarari belgelerle gündeme getiren Çinar: Taskesik’ten çikan yeralti suyu, Torbali’nin zemininden Pamucak’a kadar ilerliyor. Tehlike büyük!

ÖNCEKI gün Metropolis Otel’de gerçeklestirilen Izmir odalar toplantisinda, Torbali Ticaret Odasi Baskani Behçet Çinar’in toplanti gündemine eklettirdigi, çöp sorununun yeralti sularini kirletecegi maddesi, Torbali’nin gündemine oturdu. Ayni zamanda sondajcilik ve dalgiç pompa isleriyle ugrasan Çinar, Torbali’yi çok büyük bir tehlikenin bekledigini dile getirdi. Bugüne kadar Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan Taskesik köyüne yapilacak olan Çöp Depolama ve Kati Atik Bertaraf Tesisi, sadece meydana çikacak olan kötü koku ve  dogaya verecegi zararla gündeme gelmisti. Behçet Çinar’in dikkat çektigi boyut uzun süre ilçe gündemini mesgul edecek cinsten. Çöpün Taskesik’e kurulmasini degerlendiren Çinar: “Bu çalismayla suyun basini kirletecekler. Çünkü Taskesik’ten çikan yeralti suyu, Pamucak’a kadar ilerliyor. Ayrica o bölgenin toprak yapisi da çok geçirgen. Bu nedenle sikinti çok büyük” dedi.

KURUMLAR BUNA NASIL OLUR DA GÖZ YUMAR

IZMIR Büyüksehir Belediyesi tarafindan Taskesik köyüne kurulacak olan Çöp Depolama ve Kati Atik Bertaraf Tesisi’ne tepkiler dinmek bilmiyor. Her platformda, Torbali’ya çöpün gelmemesi için çalisma yürüten Torbali Ticaret Odasi, sorunu önceki gün farkli açidan gözler önüne serdi. Çöpün ilçeye gelmesiyle birlikte musluklardan kirli suyun akacagina isaret eden Ticaret Odasi Baskani Çinar: “2002-2004 yillarinda Dokuz Eylül Universitesi Fetrek Çayi’nin oldugu bölgede çesitli incelemeler yapti. Bölgedeki 19 adet gözlem kuyularindan alinan su numunelerinden, Fetrek Çayi bölgesindeki ve ilçenin çöpünün döküldügü alana yakin olan kuyudaki sularin çok kirli oldugu tespit edildi. Bunun üzerine Izmir Büyüksehir Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü ve Torbali Belediyesi kampanya baslatarak fabrikalarin aritmalarini çalistirmalari ve olmayanlarin ise aritma takmalari saglandi. Alinan tedbirler sonucunda sorun çözüldü. Simdi bu ku-rumlar, ellerinde mevcut bilgi olmasina ragmen Taskesik’e kurulacak olan çöp depolama alanina nasil oluyor da göz yumuyorlar” dedi.

TOPRAK YAPISI GEÇIRGEN

MESLEGININ sondajcilik ve dalgiç pompa oldugunu bu nedenle yeralti sulariyla ya-kindan ilgilendigini belirten Çinar: “Ilçemizin Kuzeydo-gu’sundaki Taskesik köyünde bulunan yeralti sulari, Ku-zeybati’da bulunan Pamucak istikametine dogru akiyor. Yani yeralti sulari ilçemizin altindan geçiyor. Büyükse-hir’in çöp tesisini kuracagi bu alanin toprak yapisi oldukça geçirgen. Yagmur sulari yag-diginda çöple birlikte insan sagligina zarar veren madde-ler yeralti sularina karisacak. Yeralti sularimiz büyük bir tehlike altinda. Bu durum tari-ma da büyük darbe vuracaktir. Hizla gelisen ilçemizde bu tür bir hatanin yapilmasi gözardi edilmemeli. Bu konuda teknik arastirmalar tekrar gözden geçirilmeli” diye konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web