Büyük Torbalı

KIME NIYET KIME KISMET

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KIME NIYET KIME KISMET
276 Görüntüleme
27 Ağustos 2010 - 21:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

3 yildir tek çivinin çakilmadigi Huzurevi’nin insaati tinercilerin meskeni oldu. Geceleri insaati mesken edinen tinerciler bali çekip civardaki vatandaslari tedirgin ediyor, mahalleli isyanda

2006 yilinda Torbali Belediyesi tarafindan yaslilarin barinabilmesi için Cumhuriyet Mahallesi’nde yapimina baslanan Torbali Huzurevi simdilerde tinerci ve baliciler tarafindan kullaniliyor. 3 yildir bir çivinin bile çakilmadigi huzurevi mahallelileri huzursuz ediyor. Ilk üç katinin tamamlanmasinin ardindan duran çalismalar bir türlü devam ettirilemedi. Yillardan beri atil bir sekilde duran bina artik tinerci ve balicilerin yuvasi haline geldi. Bölgede herhangi bir aydinlatma lambasinin bulunmamasi vatandaslari tedirgin ediyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Atatekin Dogan, Huzurevi civarinda sokak lambasinin bulunmamasi nedeniyle tinercilerin buraya akin ettigini belirtti.

3 YILDIR TEK ÇIVI ÇAKILMADI

TORBALILI  hayirseverler Sezai Çeti-nel, Fahri Alpaslan, Mustafa Park, Asu-man Altinay ve Cemali Ay, ilçede bir hu-zurevinin yapilmasi için dönemin Torbali Belediye Baskani Hasan Karatoklu’ya müracaat etti. Karatoklu huzurevinin ya-pilmasi için Cumhuriyet Mahallesi’nde 4500 metrekarelik bir alan tahsis etti. Bu dönem içerisinde huzurevinin insaati bir türlü baslatilamadi. 2004 yilinda göreve gelen Torbali Belediyesi Baskani Ismail Uygur, binanin yapimini üstlenecegini belirtti ve 2006 yilinda ilk kazmayi vur-durdu. Hizla baslayan çalismalar netice-sinde, 1 yilin sonunda insaatin üç kati tamamlandi. Bu üç kat için belediyenin kasasindan toplam 538.000 TL harcandi. Torbali Güçsüzler Evi Yaptirma ve Yasatma Dernegi yillardir insaatin devam etmesi için mücadele ediyor.

MAHALLELILER ISYAN EDIYOR

4500 metrekarelik bir arazinin üzerinde 1350 metrekare büyüklügünde yapilan huzurevi, tam 150 kisiyi ba-rindirabilecek nitelikte. Simdilerde tinercilerin ve balicilerin yuvasi haline gelen bina atil bir vaziyette. Içerisinde bira siselerinden bali torbalarina kadar hersey mevcut. Insaatin bahçesindeki kulübede yasayan 66 yasindaki Gönen: “Geceleri buraya tinerciler, esrar içenler geliyor. Onlari kovalamaya çalisiyorum ama ben de korkuyorum.” dedi. Hu-zurevi insaatinin yaninda bulunan Miraç Toplu Konutlari A Blok sitesinin yöne-ticisi Pervin Gezgin: “Yaz oldugu zaman geceleri burada sarhoslar eksik olmuyor. Gece alkoliklerin, tinercilerin naralari bizi biktirdi. Gencecik çocuklar gelip esrar çekiyor.”

KARANLIK, TINERCILERI ÇEKIYOR

INSAATIN artik tinerci ve esrarkeslerin mekani haline geldigini söyleyen Mahalle Muhtari Atatekin Dogan: “Temennimiz insaatin bir an önce tamamlanip ilçemize kazandirilmasi. Huzurevi bölgesinde sokak lambalari yanmiyor. Bölgenin karanlik olmasi tiner, esrar çekmek, alkol almak isteyenleri buraya çekiyor.”  dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web