Büyük Torbalı

Muhtarlardan Sivil Inisiyatife destek: IZMIR’IN ÇÖPUNU ISTEMIYORUZ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Muhtarlardan Sivil Inisiyatife destek: IZMIR’IN ÇÖPUNU ISTEMIYORUZ
243 Görüntüleme
04 Kasım 2010 - 22:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çöpe karsi hukuki mücadele baslatmak için çalismalarina baslayan Sivil Inisiyatif Hareketi, dün de 40 muhtar ile bir araya geldi. Muhtarlardan çöpe karsi mücadeleyetam destek geldi

TASKESIK Köyü’ne Büyük-sehir Belediyesi tarafindan yapilmak istenilen Kati Atik Depolama Tesisinin Torbali’ya gelmemesi için büyük bir hareket baslatan 25 kurulustan olusan Sivil Inisiyatif Hareketi, dün de ilçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlariyla bir araya geldi. Ticaret Odasi Meclis Salonunda yapilan toplantiya Ticaret Odasi Baskani Behçet Çinar, Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, Sivil Inisiyatif Hareketi’nin öncüleri TTO Meclis Uyesi, Ahmet Dalgiç, TTO Meclis Baskan vekili Sükrü Kolcu ve 40 muhtar katildi. Pazartesi günü Yeni Asir gazetesinde yayinlanacak olan bildiride muhtarlarin imzalarinin da olmasi için bu toplantiyi düzenlediklerini, tek bir yumruk halinde hareket edilmesinin faydali olacagini söyleyen Abdulvahap Olgun, önümüzdeki dönemlerde miting yapmayi planladiklarini da açikladi. Toplantiya katilan muhtarlar kürsüye çikarak çöp konusunda düsündüklerini ve yapilabilecekler hakkinda fikirlerini de dile getirdiler. Çöpe karsi Sivil Inisiyatifin öncülerinden Ahmet Dalgiç ise, “Eylem planinin en önemli ayaklarindan birisi hukuki mücadele. Digeri ise ilçede kamuoyu olusturmak. Bu anlamda büyük bir basari yakaladik. Ilçedeki inisiyatif sahibi kisiler ve ilçe halki olarak birlikte hare-ket edersek eminiz, verilecek kararda etkili olacagiz” dedi. Toplantinin sonunda yapilan oylamada 40 muhtar çöpe karsi eylem karari aldi.

TTO, HERSEYI YAPMAYA HAZIR

TOPLANTIYA damgasini vuran konusmalari çöp konusunda yapilan çalismalari bir çikar ugruna yaptigi iddia edilen Ticaret Odasi Baskani Behçet Çinar ile çöpün ilçeye gelmesini olumlu karsilayan Torbali Muhtarlar Dernegi Atatekin Dogan yapti. Çinar, “Ticaret Odasi olarak bu isin her türlü masrafini üstlenmeye haziriz. Yeter ki ilçemize çöp gelmesin. Sizden istedigimiz ise manevi destek. Yeralti sularimiz kirlenecek. Ilçemizde çiftlilik yapilamaz hale gelecek. Torbali için hepimiz elini tasin altina koyduk. Bu ilçede yasiyoruz ve çocuklarimizin gelecegini bir çöpe asla degismeyiz” dedi. Ilçede yasayan herkesin çöp konusunda güç birligi yapmasi gerektigini dile getiren Behçet Çinar, “Bu isin Oda boyutu degil, Torbali boyutu var. Bu isten en büyük zarari köylüler ve çiftçiler görecek. Dökülen çöplerin üzerine konan martilar, daha sonra çiftçimizin ektigi ürüne konup, mikrop bulastiracak. Ticaret Odasi olarak bu karsi durusta üzerimize düsen her seyi yapmaya haziriz” dedi.

MUHTARLAR NE DEDI?

KÖY ve mahalle muhtarlarindan bazilari da toplantida söz alarak çöpe karsi dik durusta sivil inisiyatifin yaninda olduklarini açikladi. Taskesik Muhtari Ismail Çakaloglu yaptigi konusmada çöpün yapilacagi bölgenin doga harikasi oldugunu ve tabiatin yok edilmesine izin vermeyecek-lerini belirterek, destek veren tüm muhtarlara tesekkür etti. Karaot Muhtari Hüseyin Önder ise “Çocuklarimiz torunla-rimiz eger bir gün bize ‘Senin muhtar oldugun dönemde buraya çöp kurulmus, neden müdahale etmediniz?’ diye sorarsa hiçbirimiz cevap dahi veremeyiz. Uzerimize düseni yapmaya haziriz” dedi. Karakizlar Muhtari Yahya Güven çöp sorununu siyasi destek ile çözülebileceginin altini çizerek siyasetçilerin zayifligi nedeniyle bu noktaya gelindigini vurguladi. Karsiyaka Muhtari Aydin Ayaydin ise siyasilerin verdiklerin sözleri tutmalarini, beraberlik sayesinde çöpün Torbaliya gelmesini engelleyeceklerine inandiklarini kaydetti.

MITING YAPACAGIZ

ÖNUMUZDEKI günlerde miting yapma gibi bir düsün-celerinin oldugunu belirten Meclis baskani Abdulvahap Olgun, “40 muhtar ve 25 dernegimizi bir araya getirdik. Hepsi de yayinlanacak olan bildirgeye imza attilar. Bu ku-rum ve kuruluslarin hepsi 50-100 kisi getirse, Büyüksehir Belediyesi önünde yapilacak olan miting Izmir’i ayaga kal-dirir. Tüm Izmir bizi konusu-yor; birlikteligimizi bozma-dan yolumuza devam edersek mücadelemizi kazaniriz” dedi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu’nun dün yaptigi açiklamalari talihsizlik olarak degerlen-diren Olgun, “Harmandali’yi kurtarip, Torbali’yi yok ede-cekler. Almanya’daki tesisin güzel oldugundan bahsedi-yorlar. Biz Torbali olarak bu güzelligi de istemiyoruz. Madem çok güzel tesis, kendi memleketlerine kursunlar” seklinde konustu.

ALMANYA’DAKI ÇÖP TESISI ÇOK GUZELDI

MUHTARLAR Dernegi Baskani Atatekin Dogan ise Büyüksehir Beledi-yesi tarafindan Almanya’ya yapilan çöp gezisine katildigi için haksiz elestirilere maruz kaldigini ifade ederek, “Ben haksizligi karsi yapilan her türlü iste tavrimi ortaya koydum. Beni taniyanlar bilir. Almanya’ya gittigimizde martilarin uçustugu bir yer görecegimizi düsünüyorduk, ancak yapilan tesis çok güzeldi. Elbette, kimse yasadigi ilçede çöpü istemez. Ancak bu bir gerçek ve her evden günde kilolarca çöp çikiyor. Izmir’in çöpünün sadece bir noktaya dökülmesine karsiyiz. Birden faz-la farkli nokta seçilip, bu yerlere dökülmesinin daha dogru olacagini düsünüyorum. Beni elestirenler keske bana isin aslinin ne oldugunu sorsalardi. Almanya’ya gittik diye bizi ihanet ile suçladilar, en büyük ihanet cehalettir” diyerek elestirilere yanit verdi.

KATILIMCI MUHTARLAR:

Muratbey Mahallesi Muhtari Emin Berber, Tepeköy Mahallesi Muhtari Ergün Eroglu, Torbali Mahallesi Muhtari Hüseyin Kuran, Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Atatekin Dogan, Özbey Mahalle Muhtari Hüsnü Güven, Yemislik Mahalle Muhtari Halil Kula, Atatürk Mahallesi Muhtari Özkan Burgaz, Pancar Fevzi Çakmak Muhtari Yilmaz Zagrali, Bahçelievler Mahallesi Muhtari Abdullah Sümer, Yazibasi Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Ertugrul Kar, Kusçuburun Mahalle Muhtari Hayati Ates, Atatürk Mahallesi Muhtari Veysel Yesilyurt, Ayrancilar Fevzi Çakmak Mahalle Muhtari Süleyman Yildirim, Ortaköy Muhtari Muammer Aslan, Çaybasi Atatürk Mahalle Muhtari Baris Tavukçu, Çaybasi Muhtari Sami Erkan, Karsiyaka Mahalle Muhtari Aydin Ayaydin, Inönü Mahalle Muhtari Ceyhan Çelebi, Göllüce Mahalle Muhtari Ercan Gök, Ahmetli Köyü Muhtari Ahmet Kiliç, Aslanlar Köyü Muhtari Osman Kurtul, Bozköy Köyü Muhtari Mustafa Sen, Çamlica Köyü Muhtari Erol Uygur, Dagkizilca Köyü Muhtari, Rahmi Genç, Dagtekke Köyü Muhtari Halil Bardakçi, Karakizlar Muhtari Yahya Güven, Kaplancik Muhtari Mehmet Alayli, Düverlik Muhtari Fahrettin Unal, Helvaci Muhtari Sahin Uysal,  Karaot Muhtari Hüseyin Önder, Korucuk Muhtari Mustafa Içöz, Saglik Muhtari Osman Karaaslan, Taskesik Muhtari Ismail Çakaloglu, Yesilköy Muhtari Dursun Genç, Yogurtçular Muhtari Mehmet Öncül, Yeniköy Muhtari Sabri Süral, Çapak Mahalle Muhtari Ali Aydin, Pamukyazi Mahalle Muhtari Muhammet Ali Çürükçü, Subasi Atatürk Mahallesi Muhtari Unal Subasi, Atalan Muhtari Erdogan Kepir, Bülbüldere Muhtari Mehmet Yüksel, Kirbas Mahallesi Muhtari Mehmet Çoban, Naime Mahallesi Muhtari Ismail Dinçer

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web