Büyük Torbalı

Kocaoglu’dan yumusama sinyali

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kocaoglu’dan yumusama sinyali
216 Görüntüleme
09 Kasım 2010 - 22:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbali’da çöpe karsi baslatilan mücadele ses getirirken Kocaoglu’dan da konuya farkli bir yaklasim geldi. Projenin yargiya tasinmasina deginen Baskan Kocaoglu: “Farkli alan arayislarimiz var” dedi

IZMIR Büyüksehir Belediyesi tarafindan Taskesik’te, 121 hektar alana kurulacak Kati Atik Bertaraf Tesisi ile ilgili ilçede olusturulan Sivil Inisiyatif Hareketi’nin çalismalari kamuoyunda genis yanki bulurken, Büyüksehir cephesinde de sürpriz bir gelisme yasandi. Izmir Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde Torbalililarinin tepkilerinin gündeme gelmesi üzerine konusan Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu, “Torbali’daki durum yargiya tasiniyor. Son sözü yargi söyleyecek. Biz, alternatif yerler üzerinde de çalismalarimizi sürdürüyoruz.” dedi. Büyüksehir Belediyesinin günlük 3 bin ton çöpünün sadece Torbali’da depolanmasi kararinda yumusadigi gözlenen Büyüksehir’in Menderes, Taskesik ve Bornova cephesi olmak üzere 3 ayri bölgede depolama yapmak için resmi islemleri baslattigi ögrenildi.

ÇIGLI DE ISYAN ETTI

GEÇTIGIMIZ hafta Torbali Ticaret Odasi öncülügünde “Doga Harikasi Taskesik Harmandali’ya Dönmesin’ slogani ile çöpe karsi olusturulan Sivil Inisiyatif Hareketi’nin eylemleri ses getirmeye devam ediyor. Ilçedeki tüm siyasi partiler, sendika ve STK’lar olmak üzere 27 kurulusun imzasi-nin bulundugu bir deklarasyonu yayimlayan, hukuki mücadelenin baslatilmasi için çalisma baslatan Sivil Inisiyatif’in eylemleri, Büyüksehir cephesinde de genis yanki uyandirdi. Önceki gün aylik olagan toplantisi için toplanan Büyüksehir Belediye Meclisi’nde konu gündeme geldi

ARAYISIMIZI SURDURUYORUZ

ÇIGLI Belediye Meclisi Uyelerinin çöpün bir müddet daha Harmandali’da depolanmasi durumunda Torbali gibi eylem yapacaklarini beyan etmeleri üzerine Aziz Kocaoglu, “Su anda Taskesik netlesmedigi için arayislarimiz sürüyor. Zaten konuyu yargiya tasiyacaklar. Bu yüzden bir müddet daha Harmandali’da depolama yapmak zorundayiz.” dedi. Taskesik’e alternatif alanlarin da gündemlerinde oldugunu söyleyen Kocaoglu, “Arayislarimizi baska yerlerde de sürdürüyoruz. Taskesik için ÇED raporu alinip, konuyla ilgili yasal bir gelisme olmadigi sürece Harmandali’da depolama sürecek.” dedi.

MECLIS UYELERI UMUTLU

CHP’LI Izmir Büyüksehir Belediye Meclis Uyesi Ufuk Yörük, daha önce de gündeme getirdigi “En az 3 tesis kurulmali” önerisinin Büyüksehir Meclisi’nde dillendirilmesinin sevindirici oldu-gunu söyledi. Büyüksehir’in bu konuda en saglikli karari verecegini söyleyen Yörük, “Tesise degil, tüm çöpün Torbali’ya tasinmasina karsiyim. Ancak Torbali modern ve ileri teknolojiye sahip bir kati atik bertaraf tesisi kazanmali. Bu tesis ortalama bir milyon nüfusa hizmet etmeli. Tüm Izmir çöpünün Torbali’ya tasinmasi ve burada bertarafinin hedeflenmesi, uygulama zafiyetleri olusturabilir. Bu noktada yapilmasi gereken Izmir’in bu gün için asgari 3 ayri noktasinda ve farkli bölgelerde ayni tesisi isletmeye açarak yogunlugu paylastirmaktir.” dedi.Büyüksehir Belediye Meclis Uyesi Karatoklu ise Aziz Kocaoglu’nu tesis konusunda yumusamis, Torbali konusunda da karamsarliga kapilmis olarak gördügünü söyledi. Karatoklu, Torbalida çöpe karsi olusturulan birligin ve hukuki mücadelenin baslayacak olmasinin Büyüksehir’in kararinda etkili olacagini savundu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web