Büyük Torbalı

Baba-ogul saksafon çaliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Baba-ogul saksafon çaliyor
371 Görüntüleme
17 Aralık 2010 - 22:52
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

60 yasindaki Hüdaverdi Kiraç, oglu Aytaç Kiraç(33), 6 yildir Belediye Bandosunda birlikte saksafon çaliyor. Baba-ogul ayni alanda müzik yapmaktan gayet memnun.

TORBALI Belediye Bandosu’nun kurucularindan olan 60 yasindaki Hüdaverdi Kiraç, oglu Aytaç Kiraç(33) ile birlikte omuz omuza bando da alto saksafon çaliyor. Torbali Itfaiye Amirligi’nden emekli olan Kiraç, ilerlemis yasina ragmen halen çalisiyor. Mimteks’te makineci olarak çalisan Kiraç, Belediye Bandosu’nun katildigi törenlerde de aktif olarak görev yapiyor. 6 yildir ogluyla birlikte bando da bulunan Hüdaverdi Kiraç, bunun herkese nasip olamayacagini söyledi. Saksafon çalmayi babasindan ögrendigini söyleyen Aytaç Kiraç, Tire Belediyesi Bando Takimi dahil babasiyla birlikte 9 yildir yan yana saksafon çaldigini söyledi.

37 YIL ÖNCEKI KADRODA DA VARDI

ILK olarak 1973’te dönemin belediye baskani Haluk Alpsü tarafindan kurulan Belediye Bando’su, Ibrahim Kesici tarafindan da devam ettirildi. An-cak bir dönem sonra baskanlik koltuguna oturan Aydin Sezer, bandoyu kapattirdi. 5 yillik dönemin ardindan tekrar belediye baskanligina gelen Alpsü, bando  takimini yeniden faal-lestirdi. Ertan Unver döneminde bir daha kapattirilan bando ekibi, 2004 yilinda Belediye Baskani Ismail Uygur tarafindan yeniden kuruldu. Bando elemanlarini olusturmak için 6 ay boyunca, bando sefi Cela-lettin Gezen’le çalistiklarini söyleyen Hüdaverdi Kiraç: “6 yildir iyi bir kadroyla bando ekibimiz törenlerde, bayramlarda sahne aliyor” dedi.

ASKERDE SAKSAFON ÇALMAYI ÖGRENDI

ALTO saksafon kullanmayi askerde ögrendigini açiklayan Kiraç: “1970 yilinda vatani görevimi yerine getirmek için Erzurum Askale’ye gittim. Burada bando takimina seçldi. Astsubaylar tarafindan her gün egitildim. Gündüz saksafon çalmayi, aksam ise nota dersleri aldim. Askerden sonra da kendimi sürekli olarak gelistirdim ve 5 yil sonunda iyi derecede saksafon çalmayi basardim. 1999 yilinda oglum askerden geldikten sonra saksafon çalmayi ona ögrettim. 2 yil sonra benimle birlikte Tire Belediye Bando Takimi’nda saksafon çalmaya basladi. 2004 yilinda, Torbali’da Belediye Bandosu’nu kurduktan sonra yanima aldim. 9 yildir yan yana saksafon çaliyoruz. Baba-ogul yan yana olmak herkese nasip olmaz. Bu çok farkli bir duygu” diye konustu.

BEN DE OGLUMA ÖGRETECEGIM

BABASININ sürekli evde sak-safon çaldigini ve kendisinin de buna merak saldigini söyleyen Aytaç Kiraç: “Askerden geldik-ten sonra saksafon çalmayi ba-na da ögretmesini istedim. 2 yil gibi bir sürede çalmayi ögren-dim. Müzigi sevdigim için sü-rekli olarak kendimi gelistir-dim. Türkiye’de belki bunun bir örnegi yoktur. Baba-ogul bir bando takiminda saksafon ça-liyor. Çok güzel bir duygu. Saksafon çaldigimda babamin yaninda oldugunu bilmek bana güç veriyor. Evren adinda 10 aylik bir oglum var. Nasil ki babam bana saksafon çalmayi ögrettiyse ben de ona ögrete-cegim” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web