Büyük Torbalı

5,5 milyon dolarlik yatirim yükseliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
5,5 milyon dolarlik yatirim yükseliyor
195 Görüntüleme
07 Mart 2012 - 21:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ayrancilar’da 5,5 milyon dolarlik 5 katli, 75 yatakli özel hastanenin temelinde ise 600 ton demir ve 5 bin met-
reküp beton kullanildi. Menderes Havzasi’na hitap edecek hastanenin bu yil içerisinde açilmasi planlaniyor.

AYRANCILAR sakinlerinin en büyük ihtiyaci olan hastanenin kaba insaati sona erdi. Balçova Özel Ömür Tip Merkezi ile Buca Özel Doruk Tip Merkezi’nin ortakligiyla insa edilen hastane, bölge halkini heyecanlandirmaya basladi. 5,5 milyon dolarlik 5 katli, 75 yatakli bu özel hastanenin büyük bir kismi tamamlandi. Bu yil içerisinde kapilarini hizmete açmasi beklenen hastane sadece Ayrancilar’a degil, Menderes Havzasi’na hitap edecek büyüklükte.  7 bin metrekarelik bir alanda insa edilen 2 bin metrekarelik alana sahip Medifema Hastanesi, bölgeye hitap edecek donanima sahip tam tesekküllü bir yatirim olacak.

SAGLIK SORUNU BITIYOR

NUFUSU 30 bine yaklasan ve bu özelligi ile Torbali’nin en büyük mahallesi olan Ayrancilar’da, aksam 17.00’dan sonra ve hafta sonlari Aile Saglik Merkezleri hizmet vermiyor. Bu nedenle saglik konusunda büyük bir eksiklik hisseden mahalle sakinleri, her seferinde bu sikintilarini dile getirip çözüm istiyordu. Herhangi bir igne vurulmak için bile vatandaslar mesai bitiminden sonra solugu 15 kilometre uzaklikta bulunan ilçe merkezindeki Torbali Devlet Hastanesi’nde veya Gaziemir’de aliyordu. Her seferinde kilometrelerce yol kat etmekten usanan mahalle sakinleri, bu yeni yatirimla rahat bir nefes aldi. ‘Hastane ihtiyaci için artik baska yerlere gitmeye gerek kalmadi’ diyen Ayrancilarlilar, hastanenin bir an önce tamamlanmasini bekliyor

15 YOGUN BAKIM UNITESI

YAPIMINA geçtigimiz yaklasik 2 ay önce baslanan Özel Medifema Hastanesi 7 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Hastanenin yapimini yüklenici firma Özkay Grup Insaat üstlendi. 18 ay içerisinde tamamlanacak. 75 yatakli hastane; ilk etapta 18 poliklinik, 21 doktor ve 160 personel ile görev yapacak. 5 katli hastanede her türlü ameliyat yapilabilecek. Bünyesinde 5 kroner yogun bakim, 5 yeni dogan yogun bakim ve 5 genel yogun bakim bulunacak hastane tamamlandiktan sonra, ilçe halki Izmir’e gitmek zorunda kalmayacak.

HASTA SAYISI YATIRIM GETIRDI

BUCA’DA da hizmet veren Özel Doruk Tip Merkezi’ne Torbali’dan çok sayida hasta gitmesinden dolayi böyle bir projeyi gerçeklestiren kurulus, önemli bir yatirima imza atacak. Hastanenin yapiminda yaklasik 600 ton demir kullanildi. Ayrica 5 bin metreküp betonun döküldügü hastane oldukça saglam olacak. Özel Medifome Hastanesi’nin kaba insaati biterken, 2012 yili içerisinde de tamaminin bitirilmesi hedefleniyor. 75 yatakli hastanede 21 doktor, 160 personel görev yapacak. Hastane, Menderes Havzasi’ndaki vatandaslarin saglik sorunlarina çözüm üretecek. Günlük 750 ile 1000 kisi arasinda vatandasa hizmet vermeyi hedefleyen hastanenin yapimina temmuz ayinda yapimina baslandi. 4 katli hastanenin kaba insaatinin 1 ay içinde tamamlanmasi 1 yil içinde de hastanenin faaliyete geçmesi bekleniyor. Basta Torbali olmak üzere yakin ilçelerde Buca’da bulunan Özel Doruk Tip Merkezi’ne çok hasta geldigini, bölgenin ihtiyacina cevap vermek için yatirim yaptiklarini söyleyen Yönetim Kurulu Baskani KBB Uzmani Doktor Fatih Inmez: “Bölgenin ihtiyacina cevap vermek adina Ayrancilar’da yatirimimizi gerçeklestirdik” dedi. Inmez, hastanenin bir yil içerisinde tamamlanmasini beklediklerini belirterek, vatandaslarin artik kendi semtlerinde tedavi olacaklarini, il merkezlerine gitmek zorunda olmayacaklarini söyledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web