Büyük Torbalı

Rüya gördü, siir yazmaya basladi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Rüya gördü, siir yazmaya basladi
212 Görüntüleme
25 Ağustos 2012 - 7:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Rüyasinda kendisini Çanakkale Gelibolu’da gören ve uyandiginda siir yazmaya baslayan 90 yasindaki Mehmet Bulut, bugüne kadar 200 siire imza atti.

90 yasindaki Mehmet Bulut, bir rüya sonucu yazmaya basladigi 200 siiri kendisine ait bir defterde topladi. Yalniz yasayan ve emekli  Bulut, topladigi siirleri kitap haline getirmeyi simdiye kadar hiç düsünmedigini, dizeler aklina geldikçe kagidikalemi eline aldigini ve yazmaya basladigini dile getirdi. Milli duygularla yazilan siirlerin agirlikta oldugunu belirten Bulut, ask, dini, güncel siirlerinin de bulundugunu anlatti. Çanakkale Sehitleri için çok sayida siirinin bulundugunu anlatan yasli sair, siir yazma serüveninin ise gördügü bir rüya ile basladigini söyledi.

‘RUYAMDA ÇANAKKALE’DE YANAN YERLERI GÖRDUM
SIIR yazmasina sebep olan rüyayi anlatan Bulut, “1994 yilinda Çanakkale’nin Gelibolu Yarimadasinda çikan yangin yerindeydim. Yanan yerleri gezerken bagira bagira siir okumaya basladim. Uyandigimda ben de siir yazma istegi dogdu. Rüyayi gördügüm günden beri siir yazarim. Bundan sonra da yazmaya devam edecegim” dedi. Gelibolu Yarimadasi Tarihi Milli Parki içinde 25 Temmuz 1994 yilinda çikan yanginda 4 bin 49 hektar alan yanarak kül olmustu. Tarihi özelligi bulunan ve birçok sehidin can verdigi alanda çikan yangin yerini rüyasinda gören yasli adam, simdiye kadar yazdigi yazilari  bir defterde tutuyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web