Büyük Torbalı

Ayrancilar Imam Hatip

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ayrancilar Imam Hatip
380 Görüntüleme
13 Eylül 2012 - 7:52
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TABI Ramazan ayi, bayram, seyran derken epey bir haylazlik yapip yazilara ara verdim. Ama Torbali basinini aynen yakinen izledim sürekli. Son gelismeler, terörün içimizi yakan yönü, ekonomik tartismalar, 4+4+4 tartismalari…27 Ekim 2013 ün yerel seçim tarihi olarak hemen hemen kesin bir tarih olma karari… Bu ve benzeri pek çok konuya deginecegim ileriki yazilarda.
Ama bu gün size bir basari öyküsü anlatayim istedim. Ayrancilar da bir avuç insan bir dernek kuruyor. Ayrancilar’a Imam Hatip Yaptirma Dernegi… Bu dernek kurulur kurulmaz aktif bir çalisma sergiliyor. Imza kampanyasi, gerekli girisimler, çabalar ve tabiî ki dualar… Kisa bir süre sonra hemen amacina ulasti bu dernek. Ve Ayrancilar’a Imam Hatip Lisesi açilmasi onaylandi. Bu hatta sadece lise olmakla da kalmadi, Ayrancilar Imam hatip ortaokul bölümü de açilmasi onaylandi.
Hatta bazen basinda bu dernegi kuran kisilerin, hep ayni insanlar olmasi elestiri konusu da olmustu. Ama pek çok konuda oldugu gibi bu konuda da AYRANCILAR’in hayrina bir isi daha basarmis oldu bu bir avuç insan. Açilis onaylaninca tabiî ki bina sorunu ortaya çikti. Torbali Belediyesi’nden Ayrancilar belde belediyesi hizmet binasinin geçici tahsisi istendi. Ismail Uygur hemen bu konuda geregini yapti ve binanin geçici tahsisi yapildi. Bu asamada Sayin Ilçe Baskanimiz Adnan Yasar Görmez’in büyük katkilari oldu.
Atil durumda kalan, halk tabiri ile çatisinda baykuslar öten o belediye hizmet binasi senlendi, adeta bahar geldi, hayat geldi…
Önce o bir avuç insanin çabalari ile okulun levhasi dikildi. Tabi ki bina kullanilmadigindan perisan olmustu ve tadilat, tamirat gerekiyordu. Hemen Valilik ve Milli Egitim bünyesinde girisimlerle geçildi. Bu girisimlerin sonucu bu islem için gerekli para da temin edildi. Su günlerde Torbali Kaymakamliginca tadilât isi yaptirilacak.
Bu arada ögrenciler de gerekli ilgiyi göstererek kayit için AYRANCILAR Imam hatip lise ve orta bölümüne kayitlarini yaptirdilar.
Harika bir heyecan, insanin yeniden liseye kaydolasi geliyor nerdeyse.
Su günlerde masa ve siralari da gelecek olan okulumuz insallah sorunsuz bir sekilde egitime baslatacak.
Bu dogrultuda büyük çaba harcayan Ayrancilarli o bir avuç insana sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Biliyorum ki onlar bu isleri nam olsun, reklam olsun diye yapmadi ve yapmaz. Bu nedenle onlarin isimlerini bile burada yazmiyorum. Onlar bir dava yolunda, büyük bir basariya daha imza atmislardir çünkü.
Orada yetisen her ögrenci, basari saglayan her çocuk, onlar için en büyük nam ve kazançtir çünkü.
Bu memlekette samimi bir sekilde egitime gönül vermis insanlar var. Çogu zaman haksizca itham edilseler de her geçen gün ve her yasanan olay ve tarih onlarin hakliligini ortaya koyuyor.
Varsin bazi çagdas! Ve aydin! Insanlar 4+4+4 için kazan kaldirmis olsun. Onlarin yapilan is degil, yapan kisiye göre sürekli kivirdiklarinin örnegi ile doludur tarihimiz. Rahat birakalim da, rahatça kivirip dursunlar bakalim.
Ayrancilar Imam Hatip Lisesi ve ortaokulu hayirli ve ugurlu olsun ve nice basarilardan basarilara kossun der, saygilar sunarim…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web