Büyük Torbalı

Otostop çekmekten usandi, ehliyet aldi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Otostop çekmekten usandi, ehliyet aldi
204 Görüntüleme
14 Aralık 2012 - 7:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yaz tatillerinde esiyle birlikte otostop çekmekten biktigi için ehliyet almaya karar veren 70 yasindaki Ismail Tirtar, girdigi sinavlarda büyük basari gösterdi. Bütün derslerinden tam not alan Ismail Dede, ehliyetini aldi.
AYRANCILAR’DA oturan 70 yasindaki Ismail Tirtar, büyük bir azim örnegi sergileyerek ehliyet aldi. Ege 4 Sürücü Kursu’nda egitim gören ve esine söz verdigi için ehliyet aldigini ifade eden Ismail Dede, sinavlarda büyük bir basari sergileyerek ehliyet almaya hak kazandi. Aslen Konyali oldugunu, yaz aylarinda memleketine gittiginde, oturdugu beldeye otobüsler geç gittigi için otostop çektigini ve buna kizarak ehliyet almaya karar verdigini söyleyen Ismail Tirtar, simdi de disaridan okuyarak üniversiteye hazirlanacagini belirtti. Kursun en yaslisi oldugu için gençlere de büyük bir örnek olan Tirtar, “Ögrenmenin yasi yoktur” dedi.

“EHLIYETI ESIM IÇIN ALDIM”

4 ÇOCUK babasi ve 6 torun sahibi olan Ismail Tirtar, esi Fatma Hanim ile birlikte yaz aylarinda sik sik memleketi Konya’ya tatile gidiyor. Konya’nin Ermek Beldesi’nde oturdugunu ve otobüslerin bulunduklari beldeye çok nadir gittigini belirten Tirtar, otostop çekmekten usandiklari için esine söz vererek ehliyet almaya karar verdigini söyledi. “Otostop çekmekten usandim” diyen Tirtar, “Yaz aylarinda tatile gittigimizde çok zorluk çekiyoruz, beldemize ulasmak adeta bir çile. Çünkü otobüsler çok nadir geçiyor. Baska herhangi bir ulasim araci olmadigi için yoldan geçen araçlara sürekli otostop çekiyorduk. Kimisi aliyor kimisi almiyordu. Eger bir araba durup bizi alirsa, kendimizi çok sansli hissediyorduk. Ancak eger olur da bir arabaya binemezsek ya da araba geçmezse, halimiz duman. Kilometrelerce yol yürüyorduk. Yasim da ilerledigi için artik yürümek çok zor oluyordu. Kizdim ve esime ‘senin için ehliyet alacagim’ diye söz verdim. Hemen sürücü kursuna kayit oldum. Ardindan da derslere katildim. Basarili bir kurs döneminden sonra hem yazili hem de direksiyon sinavini kazanarak ehliyet aldim. Bundan sonraki hedefim bir araba almak ve esimle bas basa bir seyahat yaparak memleketimize gitmek” diye konustu.
SIMDIKI HEDEF UNIVERSITE

1 YIL önce ehliyet almaya karar verdigini ama ilkokul mezunlarinin ehliyet almalarinin yasaklandigini ifade eden Ismail Tirtar, bu kanunun kaldirilmasinin ardindan tekrardan basvuru yaptigini ve 20 Ekim tarihinde sinava girerek basarili oldugunu söyledi. Sürekli olarak derslere geldigini dile getiren Tirtar, “Derslerimi hiç kaçirmadim. Sürekli olarak geldim ve derslerimi dinledim. Motordan 70, trafikten 84, ilk yardimdan 90 ve direksiyon dersinden de 90 alarak sinavlarimi geçtim. Darisi gençlerimizin basina, simdi araba alacagim ve ardindan okula yazilacagim. Hedefim üniversite. Önce ortaokul, ardindan da lise diplomalarini alacagim ve son olarak da üniversite egitimimi alacagim” dedi. Ismail Tirtar’in çok basarili bir ögrenci oldugunu belirten kurum müdürü Hamza Kiziltas, “Ismail Amca bütün ögrencilerimize örnek olacak birisi. Kendisini tebrik ederim” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web