Büyük Torbalı

Imar sil bastan!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Imar sil bastan!
612 Görüntüleme
14 Ağustos 2014 - 8:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbali merkezdeki 9 mahallenin yer aldigi 56 paftada imar sil bastan degisiyor. 30 kisiden olusan 3 ekip 12 ay sürecek olan çalisma ile ilçedeki çarpik yapilasma ve kat farkliliklari gibi imar sorununu tamamen çözecek.

 

TORBALI Belediyesi, Dünya Harita adli firma ile birlikte ilçenin imari planlarini sil bastan yeniliyor. Tam 1 yil sürecek olan çalisma ile tam 9 mahalleyi kapsayan 56 adet paftada harita yapim isleri yeniden yapilacak. 2004 yilinda revizyon edilen imar planlari yenilenecek. Güncel haritalar üzerinden yenilenecek olan imar planlari ile imar sorunlari kökten çözüme kavusturulacak. Halihazirdaki imar planlarindaki en büyük sorun çarpik yapilasma ve kat farkliliklari olarak öne çikiyor. Yapilacak bu düzenleme sonrasinda yasanan sorunlar tamamen giderilecek ve Torbali, modern bir imar planina kavusacak. Torbali Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez: “12 ay sürecek olan çalisma kapsaminda merkez ilçelerin imari sil bastan yenilenecek. Yeni imar plani ile ilçemiz daha düzenli bir sekilde büyüyüp gelisecek” dedi.

 ÇALISMA 12 AY SURECEK

Son yillarda büyük bir gelisimin yasandigi Torbali’da özellikle, yapilasmanin hizi aldi basini gidiyor. Bos arazilerde yapilan konutlarin yani sira, eski yerlesim alanlarindaki binalarda yikilip yerlerine yenileri yapiliyor. Adeta bastan asagi yenilenen Torbali’nin en büyük sorunlarinin basinda ise imar planlari geliyordu. Torbali Belediyesi, en son 2004 yilinda revizyon edilen imar planini yeniden ele aldi ve bastan asagi yenileme karari aldi. Geçtigimiz aylarda yapilan imar yenileme ihalesini ise Büyük Marmaray Projesi, Izmir-Istanbul otoyolu körfez geçis köprüsü, Tacikistan-Baharat yolu ölçüm iseri gibi projelere imza atan Dünya Harita adli firma aldi. Toplamda 30 kisiden olusan 30 ekip geçtigimiz hafta ise koyuldu. Ekipler tam 12 ay boyunca çalisma yaparak Torbali’nin imar sorununu giderecek.

 KALICI VE MODERN ÇÖZUM

Alpkent, Atatürk, Tepeköy, Torbali, Cumhuriyet, Ertugrul, Muratbey, Yedi Eylül ve Yemislik olmak üzere toplam 9 mahalleyi kapsayan 56 adet paftanin halihazir harita isleri yenilenecek. Haritalarin tamamlanmasinin ardindan ilçe merkezinde 10 yil önce revizyon edilen imar planlari yenilenecek. Güncel haritalar üzerinden yapilacak olan imar planlari ile çarpik yapilasma ve kat farkliliklari basta olmak üzere birçok sorun giderilecek. Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez: “Ilçemizin kanayan yaralarindan biri olan imar sorununu kalici bir sekilde çözecegiz. 1 yil sürecek çalismanin ardindan özellikle ayni cadde veya sokak üzerindeki kat farkliliklari da giderilecek. Ilçe merkezi sehircilik açisindan çok daha düzgün bir görünüme kavusacak” diye konustu. Torbali Belediyesi Harita Mühendisi Bahar Karabas, yeni imar çalismasiyla çarpik yapilasmanin sona erecegini söyledi. Öte yandan Torbali Belediyesi’nde göreve baslayan Sehir Plancisi Çaglar Özkaçar, bütün aksakliklarin giderilecegini belirtti.

 

GÖKHAN YALKALK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web