Büyük Torbalı

Kadinlarin ‘özel’ yetenegi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kadinlarin ‘özel’ yetenegi
465 Görüntüleme
16 Eylül 2014 - 8:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Torbali’da bu yil kapilarini açan iki özel okula kadin idareciler damga vurdu. Özel Albatros Koleji idarecileri Nükhet Apaydin ve Serpil Özbek ve Özel Mavi Ege Lisesi kurucu Müdürü Suna Toymus, sektörde bir kadin titizligi ile hizmet veriyor.

 

SON bir yilda egitim alaninda adeta atilimin oldugu Torbali’da ilgi çeken önemli nokta özel okullarin sayisindaki artis. Birkaç yil öncesine kadar sadece Özel Olgun Ilkögretim Okulu’nun faaliyet gösterdigi ilçede simdi çok sayida özel lise, ilkokul ve anaokulu mevcut. Bu özel okullardan ikisi olan Özel Albatros Koleji ve Özel Mavi Ege Lisesi’nin ortak noktasi idarecilerinin kadin olmasi. Özel Albatros Koleji idarecileri Nükhet Apaydin ve Serpil Özbek ve Özel Mavi Ege Lisesi kurucu Müdürü Suna Toymus, sektörde bir kadin titizligi ile hizmet veriyor.

 KADIN ISTERSE BASARIR

Özel Albatros Koleji kurucularindan Nükhet Apaydin kendilerini topluma örnek göstermek amaciyla sifirdan baslayarak kurduklari kolejin macerasini anlatti. Eski bir iplik fabrikasini egitim yuvasina çeviren iki basarili bayan Nükhet Apaydin ve Serpil Özbek okulun kurulacagi araziden, duvarlarin rengine, siralarin konus seklinden duvarlardaki saatlere kadar okulun her asamasiyla birebir ilgilendiklerini söyledi. Apaydin, “25 yillik egitimci Serpil Özbek ile uzun yillardir tanisiyoruz. Kadinlarin gerek is hayatinda, gerekse sosyal hayatta yasamin her alaninda var olmasi gerektigine inaniyoruz. Kendimizi örnek göstererek diyoruz ki kadinlar isterlerse her seyi basarir” dedi.

 KIZLARA MESLEK LISESI

Velilere seslenen Nükhet Apaydin, gelecegin gözde mesleklerinin Denizcilik ve Veterinerlik Teknisyenligi oldugunu söyledi. Apaydin kiz ve erkek çocuklarinin geleceklerinin meslek liselerinden geçtigini belirterek, “Bugün üniversiteye giden bir çocugun yurt masrafi, kitap parasi, ulasim ihtiyaçlari, bireysel giderleri derken yüklü miktarda masraf yapilmasi gerekiyor. Bir çok aile bu imkani çocuguna saglayamayabiliyor. Okulumuz gençlerin kollarina altin bilezik kadar degerli meslek sahibi yapiyor. Albatros Koleji Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nden mezun olan bir ögrenci 3 bin grostona kadar gemilerde 3. Kaptan olarak çalisabildigi gibi, uluslararasi sirketlerde çalisabiliyor ” dedi.

1 YILDA ATILIM YAPTI

TORBALI’DA geçtigimiz yil açilan Özel Mavi Ege Anadolu Saglik Meslek Lisesi’nin bu yil hizmete giren ve anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise bölümlerinin egitimini verdigi Özel Mavi Ege Koleji, yeni egitim-ögretim yilini açti. Okul 1 yilda adeta atilim yapti. Bunda en önemli pay kuskusuz okulun kurucu müdürü Suna Toymus’a ait. Bir kadin titizligi ve disiplini ile 1 yilda kendini kanitlayan Toymus, egitim alaninda ilçede bir ilki gerçeklestirdi. Saglik meslek liselerinde uzun yillar brans ögretmenligi ve idarecilik yapan 4 egitimci Torbali’da Özel Mavi Ege Anadolu Saglik Meslek Lisesi’ni açmisti. Simdi söz konusu egitim kurumu Çapak Kavsagi üzerinde bulunan bir fabrikayi kiralayan kurum, binayi kisa sürede okula çevirdi. 5 bin 655 metrekare toplam alana sahip olan okulun 3 bin 94 metrekaresi kapali alan. 850 ögrenci kapasiteli olan okulda, siniflar 24 kisilik.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web