Büyük Torbalı

Minyatür ustasi geldi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Minyatür ustasi geldi
374 Görüntüleme
12 Aralık 2014 - 8:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dünyaca ünlü Iran asilli minyatür sanatçisi Arya Kamali önceki gün saat 18.00’da BKM’de gerçeklesen kokteylin ardindan çok sayidaki protokolün katilimiyla gerçeklesti. Kamali’nin sergisi bir hafta Torbali’da olacak.

TORBALI’DA kültür sanat etkinlikleri hizli bir sekilde devam ediyor. Geçtigimiz haftalarda çesitli organizasyonlarla Torbalili vatandaslari Belediye Kültür Merkezi’nde toplayan Torbali Belediyesi önceki gün ilçeye minyatür sanatinin en ünlü isimlerinden biri olan Arya Kamali’yi getirdi. Saat 18.00’da gerçeklesen açilisa Torbali Ilçe Kaymakami Aydin Memük, Belediye Baskan Vekili Özgür Erman Çaglar, Belediye Baskan Yardimcisi Turgut Bulus, Ticaret Odasi Meclis Baskani Erkan Aksoy, Milli Egitim Müdürü Cafer Tosun ve çok sayida protokol üyesi katildi. Tablolari tek tek inceleyen Kaymakam Memük eserlere hayran kaldi. Torbali’daki serginin ardindan Paris’te sergi açacak olan Kamali,ilgiden memnun kaldi.

 IZMIR ASIGI

1986 yilinda Izmir’e gelen Arya Kamali tam bir Izmir asigi. Eserlerinin büyük bir bölümünde Izmir’i ele almis olan sanatçi, “Birçok sanatçi eserlerinde Istanbul’u isler. Ben Izmir’i yasadigim, sevdigim için eserlerimde Izmir’i islemeye çalisiyorum. Izmir’le ilgili yaptigim tablolarda ayri bir çalisma uyguluyorum. Örnegin Konak tablosunu 1,5 yilda tamamladim” seklinde konustu. 20’nin üzerinde tablonun yer aldigi sergide tablolarin fiyatlari büyüksehirlerdeki Kamali sergilerine göre uygun. 200 TL ile 30 bin TL arasinda tablolarin yer aldigi sergi bir hafta boyunca ilçe halkinin begenisine sunulacak.

 BEGENI TOPLADI

Minyatür Sanatçisi Arya Kamali, 30 yillik çalismalarini Torbali Belediyesi Kültür Merkez’inde izleyiciyle bulusturdu. Izmir’e olan sevgisini tuvale yansitan sanatçinin minyatür eserleri büyük begeni topladi. Birbirinden güzel eserleri bulusturan sergi, Izleyicileri adeta tarih turuna çikardi. Saat Kulesinden Konak Meydanina, Kordondan Kemeralti’na, Fatih’ten Yavuz Sultan Selim’e kadar Efeler esliginde gezintiye çikilmis hissi veren sergi ayni zamanda kentin eski manzaralarini yansitan minyatürleriyle de geçmisten gelecege yolculuk yasatti. Bu arada Kamali çok yakinda Torbali ile ilgili bir minyatür çalismasi yapacagini ifade etti.Ibrahim Danis

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web