Büyük Torbalı

Rezervasyonla esek sütü satiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Rezervasyonla esek sütü satiyor
897 Görüntüleme
26 Aralık 2014 - 8:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çapak Mahallesi’nde bir vatandas kendine ait olan yerde 2 yil önce esek çiftligi kurarak esek sütü satmaya basladi. Litresi 60 liradan satilan sütü almak için önceden telefonla siraya girmek gerekiyor.

TORBALI’YA bagli Çapak Mahallesi’nde oturan çiftçi Abdullah Arslan, kendisine ait olan bir araziye esek çiftligi kurdu. Buradaki eseklerin sütlerini sagip satan Arslan bu sayede insanlara ulasilmasi güç olan esek sütüne ulastiriyor. Arastirmalar sonucu Arslan ailesi kendi çiftliklerinde esek sütü üretimi yapmaya basladilar. Çiftliklerinde esek besleyen ve sütünü satan girisimci Aslan, esek sütünün, basta astim, bronsit ve bazi kanser hastaliklarina iyi geldigini iddia etti. Esek sütüne ilgi ise her geçen gün artiyor.

YOGUN ILGI VAR

Torbali’da bir ilki gerçeklestiren Abdullah Aslan, Çapak Mahallesi’nde kendisine ait araziye esek sütü satmak için çalismalara basladi. Özellikle son yillarda bilim ve saglik dünyasindaki incelemeler sonucu esek sütünün çok faydali oldugunu ögrenen Aslan,mahalledeki arazisine esek çiftligi kurdu. Kisa sürede üretime geçen Aslan simdilerde ise büyük ragbet görüyor. 20 adet esegi olan Aslan, su an mevcut sütlü eseklerinden günde yaklasik olarak 1,5 ile 2 litre arasinda süt sagiyor. Kolay bulunmayan bu sütün litresi 60 TL’den satiliyor. Bu sütü almak için vatandaslar, saticisina önceden telefon edip siraya giriyor.

ÇOK FAYDALI

Eseklerden sagdiklari sütleri özel termosla istenilen adreslere götüren girisimci çiftçi, birçok kisinin kendisine esek sütü almak için ulastigini ve talebin yüksek oldugunu söyledi. Insanlarin esek sütünün faydalarinin farkinda oldugunu belirten Abdullah Aslan, “Son yillarda ülkemizdekibilim adamlari ve doktorlar astim, bronsit ve kanser gibi bazi hastaliklara esek sütünün faydali oldugukonusunda görüs belirtmelerinden dolayi esek sütü son günlerde ragbet görmeye basladi” dedi. Esek sütünün anne sütüne en yakin süt oldugunu dile getiren Arslan, “Astim, Bronsit, Kuru öksürük ve Bogmaca gibi kronik rahatsizliklarinda Esek sütü kesin çözüm demek mümkündür.” seklinde konustu.Ibrahim Danis

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web