Büyük Torbalı

Ayrancilar’a itfaiye merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ayrancilar’a itfaiye merkezi
570 Görüntüleme
26 Aralık 2014 - 8:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yaptigi yeni yatirimlarla itfaiye binalarinin sayisini arttiran Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Torbali’ya da yeni bir itfaiye binasi yapacagi ögrenildi. Ikinci hizmet binasinin adresi ise Ayrancilar olacak

TORBALI Belediyesi’nin Nisan ayi meclis toplantisinda aldigi karar sonrasinda Ayrancilar’da bulunan 4 bin metrekarelik yer, itfaiye merkezi yapilmasi için Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne devredilmisti. Aliaga’da kurulan dev itfaiye binasinin ardindan gözler, büyüksehir belediyesinin bu alandaki yeni yatirimlarina çevrildi. Özellikle nüfusun arttigi bölgelerde bu konuda yatirimlar gerçeklestiren Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Torbali’ya yeni bir itfaiye binasi daha kazandiracagi ögrenildi. Ilçedeki bu ikinci itfaiye binasinin ise Ayrancilar’a yapilacagi belirtildi. Önümüzdeki aylarda çalismalari baslayacak olan 2. Itfaiye binasi ile Ayrancilar ve çevre mahallelerdeki olaylara daha hizli bir sekilde müdahale edilecek.

 GUÇLU ITFAIYE 

Modern tesisleri, teknolojik donanimi ve egitimli personeliyle Türkiye’nin en güçlü itfaiye teskilatini olusturmak üzere adimlar atan Büyüksehir Belediyesi, 13. itfaiye binasini da tamamladi. Aliaga’da Kuzey Bölge Amirligi olarak hizmet verecek yeni bina, sanayi tesislerindeki yanginlara da etkili müdahale edebilecek sekilde donatiliyor.Yenisehir’deki merkez binanin disinda Gaziemir, Narlidere, Karabaglar, Eskiizmir, Gümüldür, Menemen, Selçuk, Seyrek ve Bayindir itfaiye merkezleriyle Karabaglar ve Toros Itfaiye egitim tesislerini hizmete alan belediye, Aliaga binasiyla tesislerinin sayisini 13’e çikardi. Kemalpasa Ören’deki merkezin yapimi, ayrica Torbali, Menderes ve Seferihisar’da da itfaiye binasi yapilmasi için çalismalar devam ediyor.

TORBALI, 6 ILÇEDEN SORUMLU 

2014 yerel seçimleriyle birlikte Bütünsehir Yasasi da hayata geçmis, bu yasayla birlikte büyüksehir sinirlari kalkmis ve il sinirlarinin tamami büyüksehir belediyesinin hizmet alani haline gelmisti. Yeni ilçelerin baglanmasiyla birlikte itfaiye merkezleri de Izmir Itfaiye Daire Baskanligi’na baglandi. Bu karar sonrasinda uzak ilçelere daha iyi hizmet verilmesi amaciyla, bazi ilçelerde gruplar amirligi olusturuldu. Bunlardan biri de Torbali oldu. Torbali Gruplar Amirligi’ne 6 ilçe baglandi. Selçuk, Tire, Ödemis, Bayindir, Kiraz ve Beydag ilçeleri Torbali Gruplar Amirligi’nin emrinde hizmet veriyor.

 BELEDIYE 4 DÖNUM YER VERDI 

Torbali’da nüfusun artmasi ve yeni yerlesim alanlarinin olusmasiyla birlikte, mevcut itfaiye binasi yetersiz kaliyordu. Özellikle sanayilesmenin yogun oldugu ilçede ikinci bir itfaiye binasinin olusturulmasi gündemde. Bu konuda, Torbali Belediyesi geçtigimiz aylarda Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne Ayrancilar’da 4 dönümlük bir yer tahsis etmisti. Büyüksehir Belediyesi’nin kisa süre içerisinde bu alana, donanimiyla çagin ihtiyaçlarini karsilayacak bir hizmet binasi yapmasi planlaniyor. Yeni binanin, dogalgaz ve günes enerjisinin karma olarak kullanilacagi, yesil bina teknolojisiyle insa edilecegi, tesis jeneratörü, su depolari ve personelin bütün ihtiyacini giderecek donanimiyla kendine yetebilen özellikte olmasi planlaniyor. Günün 24 saati yasamin sürecegi tesiste, itfaiye personeli içinde her sey en ince ayrintisina kadar düsünülecek.

 

GÖKHAN YALKALK

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web