Büyük Torbalı

Ürünleri getirin depoyu dolduralım!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ürünleri getirin depoyu dolduralım!
579 Görüntüleme
03 Ekim 2015 - 8:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

DANE mısır fiyatının dengede tutulması için Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve Meclis Başkanı Mesut Atlı geçtiğimiz günlerde Toprak Mahsulleri İzmir Genel Müdürlüğüne dilekçe göndermişti. Dilekçeye cevap veren müdürlük, Torbalı’da TMO kurulmasına karar verdi. Önceki gün Çapak Mahallesi yolu üzerinde bulunan depo, faaliyete geçti. 7 bin 500 tonluk mısır kapasiteli olan depo, çiftçilerin getireceği ürünleri bekliyor. Depo sorumlularından Cengiz Işık, Torbalı çiftçisi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Tüm çiftçilerin faydalanabileceği bir ofis açıldı. Depomuz dolması halinde yeni depo kiralanacak” dedi. 3 personel ile alımlara başlayan TMO, mevsime göre ürünler depolanacak.

ÇKS’YE KAYITLI OLAN GELSİN

Bugüne kadar ilçede Toprak Mahsulleri Ofisi bulunmadığı için bölgedeki hububat fiyatları tüccarlar tarafından belirleniyordu. Artık çiftçilerin hak ettiği fiyatı alması için Toprak Mahsulleri Ofisi ortak bir fiyat verecek. Ofisin faaliyete başlamasıyla birlikte artık ÇKS’ye kayıtlı olan çiftçiler ürünlerini getirip değerlendirecek. Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, dün depoya giderek ilk incelemeyi gerçekleştirdi. Girgin, “Depo oldukça büyük ve sağlıklı. Yıllardır Torbalılı çiftçilerin merakla beklediği müjdeli haber geldi. ÇKS’ye kayıtlı olan tüm çiftçiler depoya ürününü getirebilecek. Şimdi bu depoyu doldurma zamanı. Bölgede şuan mısır toplanıyor. Tüm çiftçilerimize sesleniyoruz, ürünlerinizi getirin depoyu dolduralım” diye konuştu.

MAKSİMUM 14 OLACAK

50 bin dekardan fazla dana mısırın bulunduğu Torbalı’da yüzde 30’u toplandı. Geriye kalan yüzde 70 toplanıp değerlendirilecek. Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, “3 bin 700 metre kale alan olan depo, 7 bin 500 ton dana mısır toplama kapasitesinde. Depoda mısır kurutma cihazı olmadığı için 14 ve altı rutubet sayısı olan mısırlar alınacak. Onun üzerindeki mısır İzmir’e gönderilecek. Ürünler depoya girmeden önce numune alınıp inceleniyor ve daha sonra depoya konuluyor. Bu esnada rutubet fazla çıkarsa alım iptal oluyor. Böylelikle fiyat dengesini koruyacağız”

YENİ CİHAZLAR GELECEK

Toprak Mahsulleri İzmir Genel Müdürlüğü, Torbalı’ya açtığı ofise cihaz desteğinde bulunacak. Kantar, kurutma cihazı gibi birçok araç gereç eksikliğin olduğu ve bunların en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden depo sorumlularından Cengiz Işık, “Çapak yolu üzerinde depomuzu tuttuk. Ofisimiz her gün açık. Gelen çiftçiyi geri çevirmeyeceğiz. Şuan mısır topluyoruz, gelecek dönemlerde buğday, arpa gibi ürünleri depomuzda barındırıp İzmir’e göndereceğiz” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web