Büyük Torbalı

Minibüsçü esnafına müjde

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Minibüsçü esnafına müjde
206 Görüntüleme
04 Nisan 2016 - 8:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta Torbalı’daki 3 minibüs kooperatifinin başkanı, minibüsçü esnafının sorunlarını çözmek adına Atilla Kaya’yı Ankara’da ziyaret etmiş ve çözüm istemişti. Başkanların isteklerine çözüm müjdesi geldi. 

MİNİBÜSLERDE yapılması zorunlu olan engelli rampasına Torbalı’da faaliyet gösteren minibüsler tam hazır değildi. Kooperatif Başkanları kanunun ertelenmesi için girişimde bulunmuştu. Torbalı İzmir arasında yolcu taşımacılığı yapan S.S. 11 Nolu, S.S. 25 Nolu ve S.S. 66 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanları Yılmaz Altıncı, Osman Kıldan, Muhlis İnanç ve eski kooperatif başkanlarından Belediye Başkan danışmanı Mehmet Türkoğlu’ndan oluşan grup, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’yı Ankara’da ziyaret etmişti. Kaya’yı makamında ziyaret ederek sorunlarını dile getiren ve çözüm isteyen minibüsçülere müjdeli haber gecikmedi.

MÜJDELİ HABER GECİKMEDİ

Torbalı’da faaliyet gösteren Minibüsçüler Kooperatif Başkanları, Ulaştırma Bakanlığı tarafından tüm minibüslerde zorunlu hale getirilen engelli rampasının bir süre ertelenmesini de talep etmişti. Konu ile ilgili hazırlanan dosyaları alan Milletvekili Atilla Kaya beklentilerin kısa sürede olumlu cevaplandırılması için elinden geleni yapacağını belirtmişti. Milletvekili Kaya’yı seçildikten sonra ziyaret edemediklerini bu vesile ile ziyaret imkânı bulduklarını ifade eden 25 Nolu Kooperatif Başkanı Muhlis İnanç “Ulaştırma Bakanlığı bütün minibüslere engelli rampası yapılmasını zorunlu kıldı. Torbalı’daki minibüslere bu rampayı uygulamak bizi biraz zorlayacak. Hemen yapılması biraz sıkıntı yaratacağı için ek süre talep ediyoruz” demişti. Taleplerine yanı ise gecikmedi.

ENGELLİ RAMPASINA İKİ YIL EK SÜRE

Torbalı’da faaliyet gösteren Minibüsçüler Kooperatifi Başkanlarının dosyasını Ulaştırma Bakanlığı’na iletilmesinin ardından müjdeli haber gecikmedi. Dosyanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eline geçmesinin hemen ardından dosyayı inceleyen Yıldırım, minibüsçülerin mağdur olmaması için taleplerini uygun görerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bilgilendirmede bulunarak Engelli Rampası için Minibüsçülere 2 yıl ek süre verilmesinin uygun olacağını bildirdi. Açıklamanın ardından oldukça sevinen Minibüsçüler Kooperatifi Başkanları, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür ettiler.        Sinan TEKDEMİR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web