Büyük Torbalı

HDP’yi dokunulma korkusu sardı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HDP’yi dokunulma korkusu sardı
297 Görüntüleme
23 Nisan 2016 - 8:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu değerlendiren İzmir Milletvekili Atilla Kaya bnu konuda HDP’nin çark ettiğini söyledi. Kaya terör ile mücadeleye sonuna kadar devam edileceğinin altını çizdi

 

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesi takvimi yaklaştıkça, HDP’lilerden birbiri ardına dokunulmazlıkların kaldırılmaması gerektiği yönünde açıklamalar gelmeye başladığını hatırlatarak, “Seçim dönemlerinde ‘dokunulmazlıklar kaldırılsın’ resti çeken HDP’nin, konunun fiiliyata geçmesi karşısında büyük bir korkuya kapıldığını ve çark ettiğini görüyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Teröre destek veren bedelini öder. Dokunulmazlıklar kaldırılacak, herkes yaptığının bedelini hukuk çerçevesinde ödeyecek” dedi.

HDP ÇARK ETTİ

AK Partili Kaya, HDP’liler dokunulmazlıkların kaldırılmaması gerektiği yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın dokunulmazlıkların kaldırılacak olmasını eleştiren açıklamalarından sonra HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den de aynı minvalde bir açıklama geldiğini hatırlatan Kaya, “HDP’li Kürkçü geçen bir açıklama yapıyor ve TBMM’de büyük bir direniş göstereceklerini söyleyerek, sokakları hareketlendireceklerini iddia ediyor. Sizin tehditlerinize pabuç bırakacak değiliz. Terörle ve teröristle arasına mesafe koymayanlar suç işlemektedir. Milletvekili olmak, kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Suç işleyen herkesten olduğu gibi bunlardan da hukuk çerçevesinde hesap sorulmalıdır. Seçim meydanlarında dokunulmazlığın kaldırılması gerektiğini söylüyordunuz, şimdi ise çark ediyorsunuz. Sahibi olduğunuz tüm illegal çağrıların, teröre vermiş olduğunuz topyekûn tüm desteklerin hukuken bir bedeli var, o bedeli ödemek durumundasınız” şeklinde konuştu.

HAİNLERLE MÜCADELEYE DEVAM

Terörle mücadelenin kararlılıkla yürütülmeye devam edeceğini de vurgulayan Kaya, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele edileceğini belirtti. Çözüm arayanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle cevap veren Kaya, “Kürt vatandaşlarımızı PKK’nın ve HDP’nin baskısından, tahakkümünden kurtaracağız. Devletine sahip çıkan bölge halkına sözümüz var, bir tane bile terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Çözüm istiyoruz diyen HDP’lilere de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle çözümü söyleyeyim;  terör örgütünün en küçük izi, zerresi dahi kalmadan, hainleri bu topraklardan söküp attığımızda çözümü gerçekleştireceğiz” sözlerini sarf etti.

MMO İZMİR ŞUBESİ’NE SERT TEPKİ

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’na ‘siyasi parti faaliyeti’ olduğu gerekçesiyle etkinlikleri için verilmeyen salonun HDP’nin İl Kongresi için tahsis edilmesini de değerlendirdi. İl Kadın Kolları’nın, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne ait olan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirmek istediğini ancak kendilerine siyasi partilere salon tahsisinde bulunulmadığı cevabı verildiğini hatırlatan Kaya, “AK Partili kadınlara açılmayan o salonun kapıları, HDP’lilere ise ardına kadar açıldı. Her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Taşıdığı tüm sorumlulukları hiçe sayıp, teröre arka çıkarak sübjektif olup, kendilerini topluma objektifmiş gibi gösteren bazı sivil toplum kuruluşu, oda ve sendika yöneticileri var. Bir siyasi partinin organizasyon yapma talebine ret verirken, bir diğerine ve özellikle terörle, teröristle arasına mesafe koyamayan bir partinin kongre etkinliğine onay veriyorsanız art niyetlisinizdir demektir. Bu yapılan açık ve net bir şekilde terörü cesaretlendirmektir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web