Büyük Torbalı

AK Parti’den sayaç atagi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AK Parti’den sayaç atagi
187 Görüntüleme
11 Şubat 2013 - 7:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AK Parti Ilçe Baskanligi, sulama amaçli olarak kullanilan kuyulara sayaç takilmasi zorunlulugunun kaldirilmasi için harekete geçti. Vekillerle yapilan görüsmenin ardindan hazirlanan dosya, bakanliga iletildi.

YERALTI sularinin azalmasi nedeniyle hayata geçirilmesi planlanan sondaj suyuna sayaç takilmasiyla ilgili olarak, AK Parti Ilçe Baskanligi da yogun bir çaba sarf ediyor. Kararin geri alinmasi amaciyla AK Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Turgut Bulus, geçtigimiz günlerde AK Parti Izmir milletvekilleriyle görüstü. Vekillerden Ali Aslik’in bu konuyla bizzat yakindan ilgilendigini ve kararin geri alinmasiyla ilgili olarak da meclise önerge sunacagini belirten Turgut Bulus, “Sayin vekilimiz de çiftçi bir aileden geldigi için üreticilerimizin sorunlariyla bizzat alakadar oluyor. Orman ve Su Isleri Bakanligi ile bizzat görüsüp çalismalarin durdurulmasi için harekete geçti. Kisa süre içerisinde de konuyla ilgili olarak bir erteleme kararinin çikacagini ümit ediyoruz” dedi.

VEKILLER HAREKETE GEÇTI
YERALTI sularinin kontrollü kullanimi ve israfin önlenmesi amaciyla ön yüklemeli uzaktan takip sayaci zorunlulugu getirilmesine yönelik süre, 13 Subat 2013 tarihinde sona erecek. Saat bedeli ve montaji 3 bin lira olurken, birçok üreticinin büyük ölçüde borçlu kalacagini ve bu yükü kaldiramayacagi öngörülüyor. Sondaj kuyularina sayaç takilmasina iliskin Türkiye’nin birçok bölgesinde ciddi sikayetler olurken, yapilan arastirmalara göre en çok sondaj kuyusunun ise Küçük Menderes Havzasi’nda bulundugu belirtildi. Bu uygulamanin baslamasinin en çok bu bölgedeki çiftçilere zarar verecegi belirtiliyor. Ureticilerden konuyla ilgili sik sik sikayet alan AK Parti Torbali Ilçe Baskanligi da hem sikayetleri hem de konuyla ilgili hazirladigi dosyayi gerek milletvekilleri gerekse de ilgili bakanliga gönderdi. Konu ile ilgili çözüm saglanmasi bekleniyor.

DAMLAMA SULAMA TESVIK EDILECEK
AK PARTI Ilçe Baskan Yardimcisi Turgut Bulus da önceki gün Izmir milletvekillerine konu hakkinda bilgi aktardi. Böyle bir çalismanin durdurulmasi için vekillerden tam destek aldiklarini belirten Bulus, “Bu uygulama durdurulduktan sonra hükümetimiz, yeralti sularinin korunmasi konusundaki çalismalarini sürdürecek. Ancak bu daha çok damlama sulama tesvikleriyle olacak sondaj kuyusuna sayaç uygulamasinin kaldirilmasi için çaba sarf ediyoruz. Yeralti sularinin korunmasi ve daha düzenli tüketilmesi için damlama sulama sistemi kullanilmali. Çiftçilerimiz bu yönde bir adim atmali. Yoksa gelecek adina yeralti sularinin büyük ölçüde bitmesi öngörülüyor. Özellikle Torbali ovasindaki üreticiler, agaç ve sebze sulamalarinda damlama sulamayi tercih etmeli. Hükümetimiz bu konuda tesvik veriyor ve bunu daha da arttirarak damlama sulama sisteminin yayginlastirilmasini hedefliyor” diye konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web