Büyük Torbalı

Köy okulu alkisi hak etti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Köy okulu alkisi hak etti
229 Görüntüleme
05 Eylül 2013 - 8:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dagkizilca Ilkögretim Okulu ögrencileri, SBS’ye damga vurdu. Elde ettikleri basariyla en iyi liselere yerlesen ögrenciler, ayni zamanda okullarini ilçe birincisi yaparak zirveye tasidilar. Kisitli imkanlarla egitim veren ögretmenleri ise simdilerde bu basarinin gururunu yasiyor.

 

ILKÖGRETIM 7. sinif için son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sinavi (SBS) sonuçlari geçtigimiz haftalarda açiklandi. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla ögrencinin ter döktügü sinavda, küçük bir dag köyü okulu olan Dagkizilca Ortaokulu büyük bir basariya imza atti. Bu yil toplamda 8 ögrencisini sinava sokan okul, Torbali’nin önde gelen birçok okulunu geride birakarak Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün verilerine göre ilçe genelinde birincilige imza atti. Kisitli imkanlar ve basarili egitimci kadrosuyla büyük bir basari örnegi sergileyen okulun ögrencileri, anadolu liseleri ve ögretmen liseleri gibi önemli okullara yerlesmeyi basardi.

DEVLET OKULLARI ARASINDA BIRINCI OLDULAR

DEPREME dayaniksiz oldugu gerekçesiyle köyde bulunan okulun bosaltilmasinin ardindan Yazibasi Mahallesi’nde egitim hayatini devam ettiren Dagkizilca Okulu ögrencileri, gösterdikleri basarilarla hem ailelerinin hem ögretmenlerinin hem de Torbali’nin gururu oldular. Yapilan Seviye Belirleme Sinavi’na giren 6 ögrenci, aldiklari yüksek puanlarla ögretmen liseleri, anadolu liseleri ve meslek liselerine gitmeyi basardilar. Bu basarilarinin yani sira devlet okullari arasinda, egitim gördükleri Dagkizilca Ortaokulu’nu ilçe birincisi yaptilar. Cengiz Topel, Kazimpasa, 80. Yil gibi basarili okullari geride birakan okul, ayni zamanda Izmir genelinde 656 okul arasinda 102. olmayi basardi. Ögrencilerden üç tanesi anadolu lisesi, iki tanesi ögretmen lisesi, üç tanesi ise meslek lisesine yerlesti.

OKULUN GURURU OLDULAR

KISITLI imkanlarla zoru basaran ögrencilerin bu basarilarinin arkasinda ise bol bol kitap okumalari ve ögretmenlerinin ilgisi yatiyor. Sürekli olarak ögrencilerinin test çözdügünü belirten Okul Müdür Yardimcisi Faruk Çiftçi, “Basari elbette rastlanti degildir. Ögrencilerimizi sürekli okumaya tesvik ediyoruz, bol bol kitap okuyup test çözüyorlar. Köyümüze kurulan kütüphane bir nevi onlarin dershanesi oldu. Bol bol kaynak kitaplardan faydalandilar. Ögretmen arkadaslarimiz da bir o kadar özveriyle çalisarak ögrencilerinin basarili olmalari için emek ettiler. Onlarin bu basarilariyla gururluyuz ve okulumuzu dereceye soktuklari için de çok mutluyuz. Yollari açik olsun, insallah onlari gelecek yillarda daha güzel yerlerde görecegiz” dedi.

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web