Büyük Torbalı

Sobadan acı tüttü

Soba yangınları yeniden hortladı. Sağlıklı kullanılmayan sobalar nedeniyle kasım ayından bu yana 40 evde yangın çıktı. İtfaiye’nin müdahale ettiği olaylarda toplamda bir kişi ölürken, 4 kişi yanık, 6 kişi de zehirlenme şikayetiyle hastanelere sevk edildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Sobadan acı tüttü
99 Görüntüleme
07 Ocak 2017 - 13:44
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

KIŞ aylarında itfaiye ekiplerini zor durumda bırakan, hane sahiplerini binlerce lira zarara sürükleyen soba yangınları bu mevsim onlarca kişinin canını yaktı. Sobanın bilinçsizce kullanılması soba yangınlarında birinci neden olarak ifade edilirken, sobadan çıkan kıvılcımların da neden olduğu çok yangının gerçekleştiği ifade edildi. Her yıl onlarca soba yangınının gerçekleştiği Torbalı’da Kasım ayından bu yana 40’ın üzerinde soba yangınının gerçekleştiği ifade edildi. Bu yangınlar genelde maddi zararla sonuçlanırken 1 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin karbonmonoksit gazından etkilenerek, 4 kişinin çeşitli yanıklar dolayısıyla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Torbalı’da son olarak geçtiğimiz ay yanan sobanın neden olduğu yangındaki gaz nedeniyle 93 yaşındaki Efruze Ekici hayatını kaybetmişti.
SOBA, ÖLÜME YOL AÇABİLİR
Soba yangınları bu kış Torbalı’nın kabusu oldu. Torbalı İtfaiye Amirliği’nin anında müdahale ettiği bu yangınlarda zarar genelde maddi olarak sonuçlandı. On binlerce lira zarara neden olan soba yangınları genellikle sobanın işlevli olarak kullanılmamasından kaynaklandığı ifade edildi. Bazı yangınlarda zehirlenme ve yaralanma sonucu da doğarken, ekipler uyarılarda bulundu. Sobanın sağlıklı kullanılmadığında ölüm tehlikesine yol açabileceğini belirten soba satıcıları da, vatandaşları bu konuda bilgilendirdi.
‘UCUZ YAKITLAR KULLANMAYIN’
Sadece 2,5 ayda 40 evde soba nedeniyle yangın çıktığını ifade eden ekipler vatandaşların dikkatli olmasında fayda olduğunu belirtti. İlçede hizmet veren sobacılar da konuyla ilgili bilgilere vererek, “Soba odanın içinde bacaya yakın en uygun yere konulmalı fazla dirsek ve boru kullanılarak çekişi azaltılmamalıdır. Sobanın altında yanıcı olmayan malzeme olmalı. Soba etrafında çabuk tutuşabilen yanıcı malzemeler bulundurulmamalıdır. Sobalarda ucuz yakıtlar kullanılmamalı, kaliteye önem verilmelidir. Fırtınalı havalarda gaz zehirlenmesini engellemek için soba yakılmamalıdır. Yatarken ve evde kimse bulunmadığı zamanlarda soba kesinlikle söndürülmelidir. Sobanın bulunduğu ortamlarda gerekli oksijeni sağlamak için havalandırma yeterli olmalıdır. Eğer soba ile aynı odada yatılacaksa sobanın tamamen söndüğünden emin olunması gerekir. Ayrıca bacaların geçtiği duvarlarda baca deliği varsa ve kullanmıyorsanız burayı gazete, kağıt parçalarıyla değil, alçı ile kapatmak iyi olacaktır.” diyerek vatandaşa uyarılarda bulundu. İbrahim DANIŞ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web