Büyük Torbalı

Dogarken kaybetti AIHM’de kazandi!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Dogarken kaybetti AIHM’de kazandi!
296 Görüntüleme
23 Mart 2010 - 23:12
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbali Devlet Hastanesi’nde 1996’da erken dogan ve sorumsuzluk sonucu HIV virüsünü tasiyan kan verilen Yigit Turhan Oyal hukuk zaferini kazandi. AIHM Oyal ailesini hakli buldu ve 378 bin euro tazminata hükmetti

TORBALI Devlet Hastanesi’nde 6 Ma-yis 1996 günü dünyaya gözlerini açan Yigit Turhan Oyal akilalmaz bir sorum-suzlugun kurbani olmustu. Erken do-gum üzerine transfüzyon yapilirken AIDS(HIV) virüsü tasiyan kan veril-mis, Yigit hayata amansiz bir hastaligi vücudunda tasiyarak baslamisti. Dava-sinin pesini birakmayan Oyal ailesi, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi’nde (AIHM) Türkiye’yi mahkum ettirdi. AIHM, 378 bin Euro tazminat belirler-ken Oyal’a ömür boyu devletçe bedava tedavi saglanmasina hükmetti. Straz-burg’da faaliyet gösteren Mahkeme, Yigit Turhan Oyal ile anne ve babasi Nese ve Nazif Oyal’in sikayeti üzerine açilan davayi sonuçlandirdi. Mahkeme, uzun kararinda Oyal ailesinin Türkiye’-de yürüttügü yargi süreçlerine iliskin ayrintili bilgi verirken, 1999 yilinda Kizilay yaklasik 55 bin lira, Saglik Ba-kanligi’nin da 2008 yilinda 159 bin liralik tazminat ödedigine dikkat çekti.
Ancak Oyal ailesinin, ödenen tazminat-larin Yigit için gerekli olan tedavi mas-raflarini karsilamamasindan sikayet et-tigi kaydedildi. Mahkeme kararinda, Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi’nin, yasam, adil yargilama ve etkin çare haklarina iliskin maddelerin ihlal edil-digini bildirerek Oyal ailesine maddi tazminat olarak 300 bin, manevi tazmi-nat olarak 78 bin ve mahkeme masraf-lari olarak da 3 bin Euro’nun ödenmesi-ne hükmetti. AIHM, bunlara ek olarak da Yigit Turhan Oyal’a ömür boyu be-dava ve tam tedaviye karar verdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web