Büyük Torbalı

Ayakta uyuyor!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ayakta uyuyor!
228 Görüntüleme
23 Mart 2010 - 23:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

‘Tavukçu’ lakapli Sevim Gülmez milyonda bir görülen ‘Uyku apnesi’ hastaligina yakalandi. Yolda yürürken, otururken, gezerken bir anda uykuya dalan Gülmez uzanarak yatmasi durumunda ‘ölüm’ tehlikesi ile karsi karsiya.

TORBALI’NIN taninmis ve sevilen esnaflarindan ‘Tavukçu’ lakapli Sevim Ersin Gülmez, milyonda bir görülen has-talikla mücadele ediyor. ‘Uyku apnesi’ hastaligina yakalanan Gülmez, uzanarak yatmasi durumunda kalbinin durmasi tehlikesi ile karsi karsiya. 1,5 yil önce bu hastaliga yakalanan 50 yasindaki Sevim Gülmez, oturdugu her yerde, hatta yü-rürken bile uykuya daliyor. 2,5 yil bo-yunca sürecek bir tedavi sonrasinda iyi-lesebilecegini ifade eden Tavukçu Se-vim, her hafta Ege Universitesi Uyku Servisi’ne giderek tedavi gördügünü dile getirdi.

SAATTE 98 DEFA SOLUNUMU DURUYOR
ERTUGRUL Mahallesi’nde ikamet e-den Sevim Gülmez’de, uyku apnesi has-taligiyla mücadele eden hastalardan bir tanesi. Gülmez, 1,5 yil önce solunum rahatsizligi için gittigi hastanede uyku apnesi oldugunu ögrendi. 1,5 aydir dü-zenli olarak tedavi gördügünü ifade eden Sevim Hanim, “Disarida gezdigimde, herhangi bir yerde oturdugumda birden uykuya daliyorum. Uzandigim zaman nefes alamiyorum. Saglikli bir insanin uyurken saatte 6 defa solunumu duruyor, bu hastaliga yakalanan birisinin ise 30 kez duruyor. Ama benim tam 98 defa duruyor. Bu durum milyonda bir kez görülüyor” seklinde konustu.

TORUNUNU BILE GEZDIREMIYOR
ZUBEYDE Hanim Anaokulu’nda oku-yan torunu Arda’yi eve getirdigi sirada uykuya dalan Sevim Gülmez, yolda bulunan direge çarparak uyanabildi. Bu hastaligi yüzünden torununu dahi gez-diremedigini dile getiren Sevim Gülmez, “Hastaliktan kurtulmam için 2,5 yil bo-yunca tedavi görmem gerekiyor. Doktor-lar yatarsam ölecegimi söylediler. Ben de uzanarak yatmiyorum. Evdeki kol-tuga oturuyorum ve bu sayede uyku ihtiyacimi gideriyorum. Uykuya daldi-gimda dünyayla iliskim kesiliyor. Kim-seyi duyamiyorum” dedi.

Uyku apnesi nedir?
UYKU apnesi (sadece apne olarak da bilinir), uyku sirasindaki solunum du-raklamalarindan kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasina sebep olan önemli bir hastalik. Uyku apnesi uyku-da hava akiminin en az 10 saniye süreyle normal degerinin %20’sine ve daha altina düsmesi ile tanimlanabilir. Uykudaki solunum duraklamalari so-nucunda kandaki oksijen miktari azalir ve karbondioksit miktari artar. Uyku apnesi acil tedavi gerektiren hayati bir hastaliktir. Zamaninda tedavi edilemez-se kalp krizi, felç, iktidarsizlik (impo-tans), düzensiz kalp atislari gibi sorun-lara yol açar.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web