Büyük Torbalı

Kadınlar gününde örnek bir yaşam

Pamukyazı’da yaşayan Züleyhan Süer isimli kadının yaşam hikâyesi herkese örnek olacak türden. Geçirdiği kaza sonrası belden aşağısı felç olan Süer tüm bu olumsuzluklara rağmen hayat küsmedi. Yeniden yürüyebilmek için çaba sarf eden genç kadın kendisinin ve çocuklarını tüm ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kadınlar gününde örnek bir yaşam
199 Görüntüleme
08 Mart 2017 - 14:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

 

5 yıl önce erkek kardeşinin nişanına giderken geçirdiği trafik kazası sonrasında belden aşağısı felç kalan Züleyhan Süer yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata küsmedi. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi’nde fizik tedaviye alınan 3 çocuk annesi Züleyhan Süer azmi ile dikkatleri çekiyor. Yüzde 100 engelli raporuna rağmen kendisinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilen Süer’e en büyük desteği eşi Mehmet Emin Süer veriyor. Eşini bu zorlu süreçte hiç yalnız bırakmayan Mehmet Emin Süer evi adeta bir fizik tedavi bölümüne çevirmiş durumda. Evin bir odasına paralel bar yürüme bandı kurduran ve çalışması için elektrikli pedal alan Süer evin her yerini eşine göre tekrar yapılandırdı. Mutfak dolapları, banyo ve tuvaletleri eşinin rahat bir şekilde kullanması için düzenleten Süer, evin dışına bir de asansör yaptırdı. Engeline rağmen hayata hiç küsmeyen ve hayatına devam eden Züleyhan Süer’in azmi herkese örnek olacak düzeyde.

4 AKRABASINI KAZADA KAYBETTİ

36 yaşındaki Züleyhan Süer ile 39 yaşındaki Mehmet Emin Süer’in Hetlanur (12), Bünyamin (9) ve Yusuf (7) isminde 3 çocukları bulunuyor. Züleyhan Süer 2011 yılı Aralık ayında erkek kardeşi nişanlanacağı için oğulları Bünyamin ve Yusuf’u yanına alarak akrabaları ile Mardin’e hareket etti. Konya’da Süer ailesinin de içinde bulunduğu minibüs bir kamyona arkadan çarptı. Kazanın ardından Züleyhan Süer ağır yaralandı. Kazada araçta bulunan Süer’in yeğeni, kardeşi ve yakın akrabası toplam 4 kişi hayatını kaybetti. 4 akrabasını kazada kaybeden Süer de aldığı ağır darbe nedeniyle felç kaldı. Kazanın ardından 4 ay boyunca hastanede kalan Süer fizik tedavi için 4 ay daha hastaneye yattı. Yeniden yürüyebilmek için yoğun çaba sarf eden genç kadın azmi ile parmak ısırtıyor.

HAYATA KÜSMEDİ

Yaşadığı bu zorlukların üstesinden eşi Mehmet Emin Süer, kayınvalidesi ve akrabalarının destekleri ile geldiğini söyleyen Züleyhan Süer hayattaki engelleri aşmak için çaba sarf edilmesi gerektiğini hayata küsmenin bir anlamının olmadığını söyledi. Eşi ve çocukları için yeniden yürümek isteyen Süer her gün saatlerce çalışıyor. Sabah kalktıktan sonra hemen paralel barın başına geçen genç kadın1 saat boyunca burada yürüyüş yapıyor. Çocuklarına kahvaltı hazırlayıp okula gönderdikten sonra ise elektrikli pedal yardımı ile çalışma yapıyor. Bir gün hiçbir destek almadan yürümek istediğini söyleyen Süer, “5 yıl önce geçirdiğimiz kaza sonrası bu hale geldim. Hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inandığım için isyan etmiyorum. Hayata küsmek yerine hayata tutunmaya çalışıyorum. Bu konuda bana destek olan başta ailem olmak üzere fizyoterapistim Fatma Kaya’ya da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

FİZYOTERAPİST: İMKÂNSIZI BAŞARIYOR

Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi’nde fizyoterapist Fatma Kaya ve ekibi tarafından Züleyhan Süer’e fizik tedavi uygulanıyor. “Züleyhan, yüzde 100 engelli raporu bulunan biri için imkânsızı başarıyor” diyen Fizyoterapist Kaya “Züleyhan gülen yüzü ve hayata olan bağlılığı ile herkese örnek oluyor. Birçok insan küçük bir engeline rağmen eve kapanıp hayata küserken Züleyhan yürüyebilmek için azimle çalışıyor. Eşi ve ailesi de çok yardımcı oluyor. Yaşadıkları ev onun için dizayn edilmiş. Her gün saatlerce çalışma yapan Züleyhan kendisi ve çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Azminden dolayı kendisini kutluyorum” diye konuştu.

 

Serkan GÜNBAY

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web