Büyük Torbalı

3 gün pazarda, 4 gün insaatta

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
3 gün pazarda, 4 gün insaatta
180 Görüntüleme
08 Nisan 2010 - 22:13
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

50 yildir Persembe Pazari’nda tezgah açan Çaybasili Selahattin Cevahir, ayni zamanda insaat ustasi. Yasli adam, geçimini saglayabilmek için iki isi birarada yapmak zorunda oldugunu söyledi

YASANAN ekonomik kriz nedeniyle birçok kisi zorunlu ihtiyaçlarini karsilamakta zorluk çekiyor. Evinin geçimini saglamak amaciyla tek bir isle yetinmeyenler ikinci bir is ariyorlar. Bunlardan bir tanesi de 67 yasindaki Çaybasili Selahattin Cevahir. 50 yildan uzun bir süredir pazarcilik yapan Cevahir, 3 günü pazar tezgâhinda satis yaparken 4 günü de insaatlarda tadilat isle-ri yapiyor. Çalismadan hayatin olmayacagini belirten Cevahir, pazarcilarin önceleri tek bir pazardan elde ettigi geliri simdi bir haftada elde edemediklerini söyledi.

3 GUN PAZAR, 4 GUN INSAAT
67 yasindaki Selahattin Ceva-hir 50 yildan fazla bir süredir pazarcilik yapiyor. Haftanin 3 günü pazar tezgahinin basinda satis yapan Cevahir, diger gün-lerde de insaatlarda çalisiyor. Günümüzde ev geçindirmenin çok zor oldugunu belirterek çalismak zorunda oldugunu söyleyen Cevahir “Ben ilkög-renimimi tamamladiktan hemen sonra pazarcilik yapma-ya basladim. Pazarciligi bana 100 yasindaki bir ustam ögret-misti. Okulu bitirdigim günden beri hep çalisiyorum. Belli bir süre ayakkabicilik da yaptim. Fakat pazarciligi çok seviyo-rum. O yüzden bu isimi yapma-ya devam ettim. Haftanin 4 gününde de insaatlarda çalisi-yorum. Çesitli tamirat isleri yapiyorum. Aslinda su anda sifirdan bir ev bile yapabilirim. Ama yasin getirmis oldugu bir takim zorluklar var. Günümüz gençleri çalismayi çok sevmi-yor. Her iste çalismak istemi-yorlar. Ancak sartlar geregi her isi yapmak zorunda kaliyor-sunuz. Yoksa geçinmek çok zor” dedi.

MEYVE LUKSE GIRDIESKIDEN pazarciliktan iyi para kazandiklarini ancak artik bütün bir hafta boyunca çalis-malarina ragmen gelir düzeyi-nin çok düsük oldugunu söyle-yen Cevahir “Önceleri tek bir gün pazara çikarak çok iyi kazançlar elde edebiliyorduk. Simdi haftanin büyün günlerin-de pazara çiksak bile o yillar-daki kazançlari elde edemiyo-ruz. Simdi mevsim itibariyle yazlik meyvelerin satislarina basladik. Yeni dünyayi 3 TL,, Çilegi 2,5 TL ve bademi de 4 TL’den satiyoruz. Tezgahin basindan meyve almadan dö-nenler bile oluyor. Soran çok fakat alabilenlerin sayisi oldukça az. Alanlarin bir çogu da yarim kilodan fazla alami-yor. Ekonomik sikintilar nede-niyle artik meyve bile lükse girmeye basladi” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web