Büyük Torbalı

İlk hedef, hasta memnuniyeti

Yeni devlet hastanesi ile sağlık alanında önemli bir ihtiyacın giderildiği Torbalı’da ikinci hedef hasta memnuniyetinin sağlanması. Takviye edilen kadroyla bunun kısa sürede sağlanması bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İlk hedef, hasta memnuniyeti
260 Görüntüleme
05 Eylül 2017 - 11:18
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sağlıkta adeta yeniden yapılanmaya giden Torbalı, 250 yataklı yeni hastanesine nihayet kavuştu. Ağustos ayı içerisinde açılan ve hasta kabulüne başlayan hastanede özellikle doktor ve sağlık personeli açısından yaşanan eksiklik hissedilir düzeyde. Doktor ve sağlık çalışanlarında sayının ilerleyen dönemlerde daha da artacağını ve belirlenen noktaya ulaşacağını kaydeden Hastane Başhekimi Şenol Topçu: “Yeni hastane binamızla birlikte büyük bir sorunu geride bıraktık. Binayla ilgili eksikliğimizi giderirken, öncelikli hedefimiz ise hasta memnuniyetini üst seviyelere çıkarmak. Bunun içinde var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

ÖZELLİKLERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

70 bin metrekarelik bir alana sahip olan hastanenin 44 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Yeni binayla birlikte birçok ameliyatın da gerçekleşeceği hastane, büyüklüğü, konforu ve teknolojik alt yapısıyla dikkat çekiyor. Bütün branşlarda polikliniklerin yer aldığı hastanede uzman hekimler 7/24 görev yapacak. Hastanede, 18 diyaliz yatağı, 10 genel yoğun bakım yatağı,10 çocuk yoğun bakım yatağı, 10 adet cerrahi yoğun bakım yatağı, 7 adet yeni doğan yoğun bakım yatağı, 13 acil servis müşahede yatağı, 4 acil servis polikliniği, 5 röntgen odası, 1 MR odası, 2 tomografi odası, 4 ultrason odası, 2 adet mamografi odası, 4 farklı görüntüleme odası bulunuyor. 52 milyon 670 bin liraya mal olan 250 yataklı devlet hastanesi 9 bloktan oluşuyor. 292 araç kapasiteli, kapalı ve açık otoparkı bulunan hastane İzmir-Aydın asfaltı üzerinde bulunuyor. Hastanede 59 tek kişilik özel oda, 74 tane 2 kişilik özel oda yer alıyor. Yeni devlet hastanesinde 7 kişilik de özel süit hasta odası yer alıyor. Yeni hastaneyle birlikte kadroda da artış oldu.

DOKTOR SAYISI ARTACAK

Yeni devlet hastanesiyle birlikte kadronun güçlendirilmesi için yoğun bir mesai harcanıyor. İlk etapta 1 nöroloji uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 kadın doğum uzmanı, 1aneztezi uzmanı ve 1 çocuk doktoru ve 20 yeni hemşire görev başı yaptı. Daha 1 ay geçmeden kadrosuna 25 kişilik ilave yapılan hastanede doktor sayısı daha da artacak. Atamaların yapıldığı hastanede birkaç ay içerisinde birçok yeni doktor daha görev başı yapacak. Şuanda 60 hekim görev yaparken, günlük bakılan hasta sayısı ise 2500 civarında. Küçük Menderes Havzası’nın en büyük ve en teknolojik hastanesi olarak nitelenen 7 katlı 250 yatak kapasiteli hastanede her branştan uzman hekimler, 24 saat boyunca vatandaşa sağlık hizmeti sunacak.

‘HASTALARIMIZIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ’

Dev yatırım ile sağlık alanındaki bina yetersizliğinin giderildiğini dile getiren Başhekim Şenol Topçu: “Yeni bir dönem resmen başladı. Artık çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunulacak Torbalı’da. Geçiş süreçleri mutlaka sancılı olur. Ancak özellikle kadromuzdaki doktor ve sağlık personeli arttıkça, sorunlar minimize edilecek. Hastanemiz bu zamana kadar yaşadığı eksikliklerle gündeme gelmişti. İlk hedefimiz kadromuzu güçlendirip, hasta memnuniyetini üst seviyelere taşımak. Hasta ve hasta yakınlarımızın her talebini göz önünde bulundurup, bunları çözüme kavuşturacağız. Bunu da kısa sürede gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

GÖKHAN YALKALK

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web