Büyük Torbalı

‘Kömür üretiminde 80 milyon tonu geçeceğiz’

Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Enerji Bakanı Albayrak, “Yerli kömür üretiminde geçen yıl 70 milyonları bulduk. 2017’de 80 milyon tonu geçeceğiz. Hedef, 2018 sonunda 100 milyonları bulmak” dedi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
‘Kömür üretiminde 80 milyon tonu geçeceğiz’
117 Görüntüleme
07 Kasım 2017 - 11:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ‘Zetes-Hattat İşbirliği ile Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

Bir PROBLEM VAR

Beşiktaş’ta Çırağan Sarayı’ndaki törende konuşan Berat Albayrak, milli enerji ve maden politikası çerçevesinde çok önemli kaynaklardan biri olan yerli kaynakların önceliklendirilmesi, ithalatın ve cari açığın düşmesi, yerli istihdam ve üretimin artması açısından önemli bir işbirliği protokolüne imza attıklarını söyledi. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, HES’ler ve nükleerde en iyisini yapmak zorunda olduklarını kaydeden Albayrak, yerli kömürde de önemli adımlar attıklarını belirtti. Albayrak, “Son 2 yılda 60 milyonları, geçen yıl 70 milyonları bulduk. 2017’de yerli üretimde 80 milyon ton üretimi geçeceğiz. Hedef, 2018 sonunda 100 milyonları yakalamak ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek yerli kömür üretimine ulaşmak” diye konuştu.
Albayrak şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin 18 milyar ton kömür rezervi varken, yılda 40 milyon ton kömür ithal ediliyorsa burada problem var. Bugün Türkiye’nin en büyük ithal kömür santralı olan Eren Grubu’nun yılda 7 milyon tona yakın kömür ithal ederek 21 milyar kilowatt saate yakın elektrik üreten bir santralı ciddi bir yatırımla, pırıl pırıl galerileriyle ve büyük yatırımları olan Hattat Grubu’yla buluşup bu alanda sac ayaklarından birini oluşturması çok önemli.

‘7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM’

7 milyon ton yerli üretim demek, 7 bin kişiye istihdam, kömür fiyatlarıyla 700 milyon dolarlık ithalatın yerli kaynaklarla sağlanması ve cari açığa 700 milyon dolarlık katkı demek.”

ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK

Bakan Berat Albayrak, amaçlarının sadece Zonguldak-Amasra bölgesinde değil, Türkiye’nin kömür kapasitesi ve potansiyelinin yoğun olduğu alanlarda hem üretimi hem de istihdamı artırmak olduğuna işaret etti.

Albayrak, “Hem cari açığı azaltma ve ekonomiyi iyileştirme noktasında önemli adımları atma hususuyla, sektörün daha kurumsallaşması, iş sağlığı ve güvenliği anlamında, daha profesyonel, daha kurumsal, daha güçlü firmalarla, sektörün daha iyileşmesi ile ilgili çok yoğun bir mesai ortaya koyuyoruz. Özelleştirme amacımız kurumları kapatmak için değil. Çalışanları işten çıkarmayı bırakın, bunların sayısını artıracağız” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web